Když vám těsto krásně nakyne, tak si při smažení připadáte trochu jako v pohádce Hrnečku, vař! Ubíráte těsto, smažíte a těsto pořád neubývá :-)
Z této dávky je obrovská hromada palačinek a to se o prázdninách hodí. Buď se u vás pořád potulují kamarádi vašich dětí, nebo máte kromě oběda postaráno i o svačinu nebo večeři. Co k lívancům? Smetanu, tvaroh, ovoce, džem...
Suroviny
- 700 ml plnotučného mléka
- 20 g čerstvého droždí (cca 1/2 kostky)
- 400 g polohrubé mouky
- 3 vejce
- 50 g cukru krupice
- špetka soli
Postup
Mléko ohřejte tak, ať je vlažné. Vmíchejte do něj lžící cukru a rozdrobte droždí. Nechejte stát na teplém místě, asi 5 až 10 minut. Počkejte, až se na povrchu začnou tvořit bubliny. Kvásek je hotový.
Přidejte mouku, vejce, špetku soli a zbytek cukru. Promíchejte a umíchejte hladké těsto bez hrudek. Můžete si pomoci ručním šlehačem. Přikryjte utěrkou a nechejte na teplém místě kynout hodinu.
Smažte na pánvi na lívance.
Doplňte tím, co máte rádi a ihned podávejte. Jsou super i studené, dají se vzít sebou třeba na výlet.
Dobrou chuť přeje Elly.
Lívance & palačinky
Ovesné palačinky s jahodovou smetanou
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Lívance mám ráda. Zkoušela jsem kromě klasických i banánové i z ovesných vloček. Obojí jsou výborné a velmi rychlé, takže jako snídaně super.
Mám je moc ráda.
Jéje...tyto dobroty moje rodina miluje...
mňam mňam....milujem takéto jednoduché a skvelé jedlá....