67474870_2651327661545967_1437997433438076928_n.jpg (93 KB)

Vyzkoušejte třeba dnešní recept od Gábiny, která použila krásné šťavnaté ostružiny a zkombinovala je s tvarohem. V kombinaci s osvědčeným kynutým těstem, vzniknul pravý poklad.

Suroviny

těsto

  • 40 g droždí
  • 100 g cukru
  • 150 g slunečnicového oleje
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • 200 ml vlažného mléka
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g polohrubé mouky

na potření

  • 1 žloutek

drobenka

  • 90 g hladké mouky
  • 10 g kokosu
  • 50 g másla
  • 3,5 lžíce cukru krupice

náplň

  • 500 g tvarohu
  • 2 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • cukr podle chuti
  • ovoce

67267130_2651327751545958_1201564453070438400_n.jpg (81 KB)

Postup

Do vlažného mléka vmíchejte trochu cukru a rozdrobte droždí. Nechejte vzejít kvásek. Přidejte zbylé suroviny a umíchejte nelepivé těsto. Nechejte kynout 1,5 hodiny.

Vykynuté těsto rozdělte na dvě půlky. Jednu rozválejte, dejte na plech vyložený pečícím papírem a rozetřete na ni polovinu tvarohové náplně. Nahoru naskládejte ovoce, v dnešním receptu ostružiny. Zasypejte částí drobenky. Pečte v troubě vyhřáté na 175 °C, dozlatova.

Z druhé poloviny těsta připravte klasické koláče. Těsto si vyválejte na plát, vykrojte kolečka a do jejich středu dejte tvaroh. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Potřete žloutkem. Do středu každého koláče dejte drobenku a ovoce. Pečte pomalu, dozlatova.

Použít můžete jakékoliv oblíbené ovoce...

67821555_2651395764872490_4537290854078873600_o.jpg (99 KB)

Dobrou chuť přeje Gábina.

Letní ostružinové dezerty

Ostružinový crumble

ostruziny3.jpg (69 KB)

Sladký chlebíček s ostružinami

rybizak.jpg (202 KB)

Sněhový koláč s ostružinami a rybízem

5b51aead08cc3obrazek.png (1.00 MB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Gabriela Tauvinklová

Reklama