Suroviny
500 g syrových brambor
500 g vařených brambor
125 ml mléka
120 g polohrubé mouky
2 vejce
50 g droždí
4 stroužky česneku
1 lžička cukru
majoránka
sůl
tuk na smažení
Postup
Obojí brambory jemně nastrouháme. Přidáme majoránku a osolíme. Z mléka, rozšlehaných vajec, droždí, cukru a lžíce mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít.
Kvásek vmícháme do brambor, zahustíme moukou a dochutíme prolisovaným česnekem. Těsto necháme přikryté utěrkou na teplém místě asi půl hodiny kynout.
Vykynuté těsto nabíráme naběračkou a zvolna osmažíme z obou stran dozlatova.
Bramboráky po usmažení dáváme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.
Dobrou chuť přeje Ludvík.
Nový komentář
Komentáře
tak to by mne nenapadlo cpát do bramboráku droždí ...
Není nad klasický bramborák ....asi by na to koukali doma divně a ptali se : co to je? Jak se to jmenuje? A proč to děláš? A proč neuděláš normální? - Budu ušetřena nemístných poznámek - zůstanu u klasiky..
Těsto vlijeme na plech s vyšším okrajem, vymazaný a vysypaný strouhankou. Pečem a je to klasická br. buchta bez práce se smažením. Místo části brambor lze nastrouhat cuketu.
Zajímavé,musím vyzkoušet.