skořicová srdíčka

Krásné pečivo, které využijte nejen na Valentýna. Voňavá skořicová srdíčka, která potěší vaše blízké na snídani i svačinu. Když je budete péct, provoní celý byt. Vyzkoušejte náš snadný recept.

Když přemýšlíte, co dobrého upéct manželovi nebo dětem, našimi srdíčky jim uděláte radost po celý rok. Těsto je pěkně nadýchané a skořicová náplň se dá doplnit ještě nasekanými ořechy nebo hrozinkami.

Suroviny

těsto

  • 250 ml plnotučného mléka
  • 100 g Hery máslová příchuť
  • 1 vejce
  • 500 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky kardamomu
  • 50 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 20 g droždí (1/2 kostky)

náplň

  • 60 g třtinového cukru
  • 60 g Hery máslová příchuť
  • 2 lžičky skořice

kynutá srdíčka

Postup

Připravte si kvásek. Mléko ohřejte tak, aby bylo vlažné. Přidejte do něj lžíci cukru, promíchejte a rozdrobte do něj droždí. Nechejte pár minut na teplém místě. Až se na povrchu udělají bubliny, kvásek je připravený.

Do mouky přimíchejte cukr, kardamom, špetku soli. Přilijte rozpuštěnou Heru a vyklepněte vejce. Přidejte kvásek a vypracujte měkké těsto.

Těsto nechejte v míse kynout, přikryté utěrkou nebo potravinářskou fólií. Bude to trvat hodinu. Těsto za tu dobu zdvojnásobí svůj objem.

Mezitím si připravte skořicovou náplň. Heru rozpusťte, vmíchejte do ní cukr a skořici.

skořicová srdíčka

Vykynuté těsto rozdělte na dva díly. Zpracujte je po jednom.

Rozválejte polovinu těsta do tvaru obdélníku, který má delší stranu širokou 25 cm. Potřete polovinou skořicové náplně. Z těsta krájejte pruhy široké 2 cm, dlouhé 25 cm. Každý pruh začněte z obou stran k sobě rolovat. Položte na plech vyložený pečícím papírem a vytvarujte špičku, aby mělo těsto podobu srdíčka.

Z dávky těsta jsou zhruba dva plechy srdíček, celkem asi 20 kousků.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15 - 20 minut, dozlatova.

skořicová srdíčka

Dobrou chuť přeje Elly.

Kynuté těsto v kuchyni nesmí chybět. Inspirujte se u nás...

domácí pletynky

skořicovo máslové švýcarky

kynuté buchty

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková

TÉMATA:
MLSÁNÍ