Bez lepku neznamená bez chuti. Naopak, bezlepkové jídlo je velmi chutné a v mnoha případech předčí i běžné recepty. Vyzkoušejte dnešní pizzu.
Ingredience
- 1 velký květák
- 2 vejce
- 100g čerstvě nastrouhaného parmazánu
- 2 čajové lžičky oregana
- špetka himalajské soli
Omáčka
- 500 ml passaty
- ½ cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička provensálského koření
- 1 lžíce olivového oleje
- dochucení: špetka himalajské soli, čerstvě namletý pepř
Poleva
- dvě lžíce kapary
- 100 g čerstvého nebo mraženého tuňáku
- 2 rajčata
- 1 malá červená cibule
- parmazán
- čerstvá bazalka
- olivový olej
Nakrájejte květák na drobno nebo ho rozmixujte. Květák dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byl květák ponořen. Vařte 10 minut. Umístěte sítko na hrnec. Vyklopte do hrnce květák a nechejte okapat a zchladnout, poté vymačkejte zbylou vodu z květáku. Mezitím si připravte rajčatovou omáčku. Osmažte cibuli a česnek, přidejte protlak a bylinky. Duste, dokud omáčka nebude dostatečně hustá. Dochuťte trochou solí a pepře.
Dejte květák do mísy, přidejte vejce, parmazán, oregano a špetku soli a vše smíchejte. Forma na pečení pizzy (30 cm) by měla být pokapaná olejem. Vystřihněte kruh z papíru a dejte ho do formy. Vyklopte na něj květákovou hmotu a vyhlaďte ji. Pečte na 200 °C po dobu 25-30 minut. Pizzový základ pokryjte omáčkou, přidejte kapary, kolečka cibule a nakonec přidejte plátky rajčat a tuňáka. Pečte ještě jednou 15 minut, před podáváním přidejte parmazán a lístky bazalky. Můžete přidat i pár kapek olivového oleje.
Další inspiraci naleznete na tescorecepty.cz
Nový komentář
Komentáře
radsi klasiku :-)
Na květáku mi chutnají právě ty kousky - růžičky - VCELKU.
asi zůstanu u naší klasické pizzy
Nedovedu si představit, že květák pomixuju nadrobno, tu kaši dám vařit. Jak bych to cedila? Jak, když to bude kompaktní a plné vody?
Recept se mi tímto jeví podezřelým a neobětovala bych vyjmenované (drahé) suroviny na to, abych to zvrzla. Kdepak - dělávám chudou brokolicovou nebo květákovou pizzu, kde stačí hlávku této zeleniny lehce povařit a pak to normálně postrouhám na hrubém struhadle.
To by u nás neprošlo
tak to asi ne