Bez lepku neznamená bez chuti. Naopak, bezlepkové jídlo je velmi chutné a v mnoha případech předčí i běžné recepty. Vyzkoušejte dnešní pizzu.

Pizza bez

Ingredience

  • 1 velký květák
  • 2 vejce
  • 100g čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • 2 čajové lžičky oregana
  • špetka himalajské soli

Omáčka

  • 500 ml passaty
  • ½ cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička provensálského koření
  • 1 lžíce olivového oleje
  • dochucení: špetka himalajské soli, čerstvě namletý pepř

Poleva

  • dvě lžíce kapary
  • 100 g čerstvého nebo mraženého tuňáku
  • 2 rajčata
  • 1 malá červená cibule
  • parmazán
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej

Nakrájejte květák na drobno nebo ho rozmixujte. Květák dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byl květák ponořen. Vařte 10 minut. Umístěte sítko na hrnec. Vyklopte do hrnce květák a nechejte okapat a zchladnout, poté vymačkejte zbylou vodu z květáku. Mezitím si připravte rajčatovou omáčku. Osmažte cibuli a česnek, přidejte protlak a bylinky. Duste, dokud omáčka nebude dostatečně hustá. Dochuťte trochou solí a pepře.

Dejte květák do mísy, přidejte vejce, parmazán, oregano a špetku soli a vše smíchejte. Forma na pečení pizzy (30 cm) by měla být pokapaná olejem. Vystřihněte kruh z papíru a dejte ho do formy. Vyklopte na něj květákovou hmotu a vyhlaďte ji. Pečte na 200 °C po dobu 25-30 minut. Pizzový základ pokryjte omáčkou, přidejte kapary, kolečka cibule a nakonec přidejte plátky rajčat a tuňáka. Pečte ještě jednou 15 minut, před podáváním přidejte parmazán a lístky bazalky. Můžete přidat i pár kapek olivového oleje.

Další inspiraci naleznete na tescorecepty.cz

Mohlo by vás také zajímat:

TÉMATA:
DIETY