kuskusA7.jpg (72 KB)

Další z výhod dnešního receptu je, že jeho příprava vám nezabere příliš mnoho času. Kuskusový salát si můžete připravit večer, a vzít si ho na druhý den na oběd do práce. Nebo klidně na výlet, když použijete termobox s chladící kostičkou.

Suroviny

  • 1 hrnek kuskusu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 a 3/4 hrnku zeleninového nebo masového vývaru
  • sůl
  • 300 g šunky nejvyšší jakosti
  • 1 velká červená paprika
  • 2 bílé papriky
  • 250 g cherry rajčat
  • 4 jarní cibulky

kuskusA1.jpg (113 KB)

Postup

Kuskus dejte do hrnce nebo do mísy a přidejte k němu olej a trochu soli. Promíchejte vidličkou. Míchejte tak dlouho, dokud se kuličky kuskusu pěkně neobalí olejem.
Zalijte vřelým vývarem. Přikryjte poklicí a nechejte pět minut nabobtnat. Pokud návod k přípravě na vašem kuskusu radí delší dobu, dejte mu delší čas, může to být i deset minut. Poté odkryjte poklici a načechrejte kuskus vidličkou.

Božskou šunku nakrájejte na malé kostičky. Papriky také na malé kostičky, rajčata na plátky nebo na čtvrtky. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka.
Zeleninu vmíchejte do kuskusu. Dochutit můžete čerstvými bylinkami.

Kdo má chuť, může si připravit ještě zálivku.

Náš tip

  • k tomuto receptu výborně ladí ještě 100 g nahrubo nastrouhaného ementálu
  • připravte si různé zálivky, které udělají kuskus ještě zajímavější – zakysanou smetanu s trochou česneku, jogurt s hořčicí, atd.

Dobrou chuť přeje Elly.

Letní jídla s kuskusem

Candát s restovanou zeleninou a kuskusem 

DSC_0330.jpg (134 KB)

Snadný salát s kuskusem a pestrou zeleninou

DSC_0045.jpg (96 KB)

Kuskus s brokolicí

1.jpg (168 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce

Reklama