Další z výhod dnešního receptu je, že jeho příprava vám nezabere příliš mnoho času. Kuskusový salát si můžete připravit večer, a vzít si ho na druhý den na oběd do práce. Nebo klidně na výlet, když použijete termobox s chladící kostičkou.
Suroviny
- 1 hrnek kuskusu
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 a 3/4 hrnku zeleninového nebo masového vývaru
- sůl
- 300 g šunky nejvyšší jakosti
- 1 velká červená paprika
- 2 bílé papriky
- 250 g cherry rajčat
- 4 jarní cibulky
Postup
Kuskus dejte do hrnce nebo do mísy a přidejte k němu olej a trochu soli. Promíchejte vidličkou. Míchejte tak dlouho, dokud se kuličky kuskusu pěkně neobalí olejem.
Zalijte vřelým vývarem. Přikryjte poklicí a nechejte pět minut nabobtnat. Pokud návod k přípravě na vašem kuskusu radí delší dobu, dejte mu delší čas, může to být i deset minut. Poté odkryjte poklici a načechrejte kuskus vidličkou.
Božskou šunku nakrájejte na malé kostičky. Papriky také na malé kostičky, rajčata na plátky nebo na čtvrtky. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka.
Zeleninu vmíchejte do kuskusu. Dochutit můžete čerstvými bylinkami.
Kdo má chuť, může si připravit ještě zálivku.
Náš tip
- k tomuto receptu výborně ladí ještě 100 g nahrubo nastrouhaného ementálu
- připravte si různé zálivky, které udělají kuskus ještě zajímavější – zakysanou smetanu s trochou česneku, jogurt s hořčicí, atd.
Dobrou chuť přeje Elly.
Letní jídla s kuskusem
Candát s restovanou zeleninou a kuskusem
Snadný salát s kuskusem a pestrou zeleninou
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce
Nový komentář
Komentáře
Vypadá výborně, vyzkouším ho hned dnes.
Kuskusový salát si dělávám, mám ráda v létě lehká jídla

Něco vyberu a vyzkouším...