64747e571f7e9obrazek.jpgFoto: Menu Gold

Ingredience na 4 porce:

  • 200 g kuskusu
  • 120 g francouzské čočky
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 400 g kuřecích prsou
  • Grilovací koření
  • 20 ml olivového oleje
  • 400 g drcených rajčat
  • 20 g cukru krystal
  • Sůl
  • Bazalka, oregano

 Postup:

Kuřecí prsa omyjeme, usušíme ochutíme grilovacím kořením a zakápneme olejem. Necháme přes noc marinovat. Poté je zprudka opečeme a dáme dopéct do trouby předehřáté na 180 °C na cca 10 minut. Kuskus vložíme do mísy, osolíme, zakápneme olejem, zalijeme dvojnásobným množstvím horkého vývaru, promícháme vidličkou a přiklopíme. Necháme cca 10 minut odstát, důkladně metličkou rozdrobíme a necháme vychladnout. Francouzskou čočku vložíme do vroucí vody a uvaříme dle návodu na obalu. Scedíme a smícháme s kuskusem. Drcená rajčata ohřejeme, dochutíme solí, cukrem a bylinkami.

Zdroj receptu: Menu Gold

1.jpgFoto: Alena Kolaříková

    3.jpgFoto: Jana Nováková