Foto: Menu Gold
Ingredience na 4 porce:
- 200 g kuskusu
- 120 g francouzské čočky
- 200 ml zeleninového vývaru
- 400 g kuřecích prsou
- Grilovací koření
- 20 ml olivového oleje
- 400 g drcených rajčat
- 20 g cukru krystal
- Sůl
- Bazalka, oregano
Postup:
Kuřecí prsa omyjeme, usušíme ochutíme grilovacím kořením a zakápneme olejem. Necháme přes noc marinovat. Poté je zprudka opečeme a dáme dopéct do trouby předehřáté na 180 °C na cca 10 minut. Kuskus vložíme do mísy, osolíme, zakápneme olejem, zalijeme dvojnásobným množstvím horkého vývaru, promícháme vidličkou a přiklopíme. Necháme cca 10 minut odstát, důkladně metličkou rozdrobíme a necháme vychladnout. Francouzskou čočku vložíme do vroucí vody a uvaříme dle návodu na obalu. Scedíme a smícháme s kuskusem. Drcená rajčata ohřejeme, dochutíme solí, cukrem a bylinkami.
Zdroj receptu: Menu Gold
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Jana Nováková
Nový komentář
Komentáře
Hm mňam . Čočka vypadá báječně