DSC_0250.jpg (141 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 4 kuřecí stehna
  • 4 až 6 klobás Maďarka (lehce pikantní)
  • velká sklenice bílého zelí ve sladkokyselém nálevu (cca 700 g)
  • 1 vrchovatá lžíce kmínu
  • trocha černého pepře
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžíce sádla
  • 3 velké cibule

madarka5.jpg (132 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Postup

Připravte si pekáč s víkem, který se dá používat na sporák. Jeho spodní část položte na sporák a dejte do ní sádlo. Na sádlo vsypejte celý kmín a dvě minuty opékejte. Přidejte nahrubo nakrájené cibule. Opékejte pět minut na střední teplotu.

Do pekáče přidejte stehna, osolená a opepřená a z obou stran lehce opečte. Dávejte pozor, aby se cibule nezačala připalovat. Kdyby ano, stáhněte teplotu.

Stehna na chvíli vyndejte a do pekáče vsypejte scezené zelí. Promíchejte s opečenou cibulí. Nahoru vraťte stehna, kůží nahoru. Okolo naskládejte Maďarky, které jste překrojili napůl nebo každou na tři části.

Přiklopte víkem a dejte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte hodinu, hodinu a půl. Podle velikosti kuřecích stehen. 10 minut před koncem pečení odkryjte víko a dopečte křupavou kůži.

madarka3.jpg (120 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Ideální přílohou jsou knedlíky, bramborové noky nebo dobrý čerstvý chleba.

Dobrou chuť přeje Elly.

Nejchutnější víkendové recepty

Pečená žebra v domácí BBQ omáčce

1.jpg (112 KB)

Foto: Chef Dejv

 Pečený králík s teplým zelným salátem

2.jpg (75 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Kachna se smetanovými kroupami

3.jpg (95 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama