DSC_0096.jpg (121 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Už v jednom z minulých článků jsme na dochucení jeleního ragú použili grilovanou papriku. Je to výborně zpracovaná surovina, která má opravdu moc dobrou chuť. Ale vždycky je lepší ugrilovat nebo upéct jí větší množství, které potom můžete skladovat ve sklenici v lednici a použít nejen jako dip k masu, ale také jako dochucení při vaření.

Recept na pečené papriky jsme vám přinesli ve starším článku. Je jedno, jestli papriky upečete v troubě, nebo ugrilujete v troubě nebo venku na grilu. Důležité je, že jsou papriky tepelně upravené. Já mám raději grilovanou verzi.

Suroviny

  • 4 kuřecí stehna
  • pečené nebo grilované papriky (podle chuti, ideálně 2 celé papriky)
  • 1 svazek jarní cibulky (asi 6 ks)
  • červený pepř
  • sůl

Postup

Stehna ze všech stran osolte a opepřete. Dejte do připraveného pekáčku.

Kolem naskládejte grilované papriky a na kousky nakrájené bílé části jarní cibulky. Zalijte asi 2 dcl vody a dejte péct. V odkrytém pekáčku do trouby s parním programem, v přikrytém pekáčku do klasické trouby.

Pečte v troubě vyhřáté na 190 °C, dozlatova. Ke konci pečení do pekáče přidejte i nakrájené zelené části jarní cibulky.

Pečení bude trvat přibližně půl hodiny, podle velikosti kuřecích stehen.

Ideální přílohou jsou těstoviny nebo rýže.

Dobrou chuť přeje Elly.

Třikrát kuřecí stehna

Kuřecí stehna na medu a bylinkách

1.jpg (89 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Kuřecí stehna s hořčično smetanovou omáčkou

2.jpg (349 KB)

Foto: Akademie kvality

Kuřecí stehna na mrkvi a cibuli

3.jpg (104 KB)

Foto: Alena Kolaříková