DSC_0172.jpg (136 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 4 celá kuřecí stehna
  • 500 g mrkve
  • 2 velké cibule
  • olivový olej
  • 500 g chlazených noků
  • sůl
  • pepř
  • čerstvé bylinky podle chuti

DSC_0173.jpg (104 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Postup

Kuřecí stehna ze všech stran osolte a ochuťte pepřem, bylinkami, klidně i nějakou kořenící směsí, podle vaší chuti.

Mrkev nakrájejte na menší kousky, cibuli nahrubo. 

Dále můžete použít buď pekáč a péct oběd v troubě, nebo jako já Remosku. 

Na dno pekáče nebo Remosky dejte trochu oleje a opečte na něm nahrubo nakrájenou cibuli. V případě Remosky pouze tím, že ji zapnete do zásuvky, v případě pekáče opékejte na plotně. Až začne cibule zlátnou, přidejte mrkev, promíchejte a nahoru naskládejte kuřecí stehna. Podlijte asi hrnkem vody, později můžete podle potřeby ještě trochu vody přidat.

Pečte. V troubě na 190 °C dozlatova, Remoska má jen jednu teplotu, ale pečte také dozlatova.

Deset minut před koncem pečení přidejte do Remosky nebo pekáče noky a nechejte prohřát.

Podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Jídla z jednoho pekáče

Pečené kuře na houbách

11.jpg (106 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Krkovička pečená na bramborách

22.jpg (251 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Pikantní papriky s masovými válečky

33.jpg (297 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama