ZENA1.jpg (89 KB)

Suroviny

  • 4 kuřecí stehna
  • 100 g másla
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžičky soli

bylinky

  • 1 lžíce tymiánu
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička mletého sušeného zázvoru
  • špetka chilli

Postup

Máslo si rozpusťte v menším hrnci. Přidejte do něj bylinky, med a sůl. Promíchejte.

Kuřecí stehna omyjte, osušte a naskládejte do krabičky s víčkem. Potřete z obou stran připravenou marinádou z másla a bylinek. Přiklopte víčkem a nechejte přes noc marinovat v lednici.

Na druhý den naskládejte kuřecí stehna vedle sebe na pekáč. Potřete zbylou marinádou a přiklopte víkem. Pečte na 160 °C doměkka. 

Po této době odklopte víko, zvyšte teplotu na 180 °C a dopečte ještě 15 až 20 minut. Během tohoto pečení několikrát přelijte výpekem, šťávou z masa. 

Podávejte s bramborovou kaší.

Dobrou chuť přeje Elly.

Nedělní kuře

Kuře pečené na špalíčcích mrkve

kure2.jpg (170 KB)

Pečené kuře se zeleninou

kure.jpg (84 KB)

Kuře pečené na houbách

DSC_0221.jpg (106 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce a Jana Vítková

Reklama