IMG_3755.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 600 g kuřecích srdíček
  • 1 velká mrkev
  • 1 petržel
  • 1 šalotka
  • barevný pepř
  • sůl
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 400 g špaget
  • 100 g sýra Gran Moravia
  • zelená petrželová nať
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej

Postup

Šalotku nakrájejte najemno a dejte ji opékat do velké pánve, na rozehřátý olej. Opékejte dvě až tři minuty a poté do pánve přidejte očištěná srdíčka. Opékejte, dokud srdíčka nezmění barvu. Mrkev a petržel nastrouhejte nahrubo nebo nahrubo rozmixujte v mixéru. Přidejte do pánve. Nakonec dochuťte solí, pepřem a propasírovaným nebo nasekaným česnekem.

Společně opékejte přibližně pět minut. Zalijte 2 dcl vody a pod poklicí duste doměkka. Sundejte poklici, přebytečnou tekutinu nechejte prudším varem odvařit a zalijte smetanou. Na střední teplotu nechejte probublávat dokud se smetanová omáčka nezredukuje tak, aby se vám líbila. 

Špagety dejte vařit do dostatečně osolené vody. Až jsou uvařené, sceďte je a přidejte do pánve. Ještě si můžete nechat stranou trochu vody, ve které se špagety vařily a použít ji na doladění hustoty omáčky.

Posypejte strouhaným sýrem a nasekanou petrželovou natí.

Dobrou chuť přeje Elly.

Kuřecí srdíčka na kořenové zelenině

8.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Konfitovaná kuřecí srdíčka

9.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Grilovaná kuřecí srdíčka s mini žampiony

10.jpg

Foto: Alena Kolaříková