Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 600 g kuřecích srdíček
- 1 velká mrkev
- 1 petržel
- 1 šalotka
- barevný pepř
- sůl
- 250 ml smetany ke šlehání
- 400 g špaget
- 100 g sýra Gran Moravia
- zelená petrželová nať
- 3 stroužky česneku
- olivový olej
Postup
Šalotku nakrájejte najemno a dejte ji opékat do velké pánve, na rozehřátý olej. Opékejte dvě až tři minuty a poté do pánve přidejte očištěná srdíčka. Opékejte, dokud srdíčka nezmění barvu. Mrkev a petržel nastrouhejte nahrubo nebo nahrubo rozmixujte v mixéru. Přidejte do pánve. Nakonec dochuťte solí, pepřem a propasírovaným nebo nasekaným česnekem.
Společně opékejte přibližně pět minut. Zalijte 2 dcl vody a pod poklicí duste doměkka. Sundejte poklici, přebytečnou tekutinu nechejte prudším varem odvařit a zalijte smetanou. Na střední teplotu nechejte probublávat dokud se smetanová omáčka nezredukuje tak, aby se vám líbila.
Špagety dejte vařit do dostatečně osolené vody. Až jsou uvařené, sceďte je a přidejte do pánve. Ještě si můžete nechat stranou trochu vody, ve které se špagety vařily a použít ji na doladění hustoty omáčky.
Posypejte strouhaným sýrem a nasekanou petrželovou natí.
Dobrou chuť přeje Elly.
Kuřecí srdíčka na kořenové zelenině
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Grilovaná kuřecí srdíčka s mini žampiony
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář