DSC_0453.jpg (162 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 600 g kuřecích srdíček
  • 4 mrkve
  • 2 petržele
  • kus celeru
  • 2 velké cibule
  • sůl
  • pepř
  • trocha smetany (není nutné)
  • zelená petrželová nať
  • trocha sádla

DSC_0465.jpg (126 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Postup

V hrnci rozehřejte lžící sádla a dejte na ni opékat nahrubo nakrájenou cibuli. Opékejte, dokud nezačne zlátnout.

Přidejte kořenovou zeleninu, nastrouhanou nahrubo. Promíchejte, osolte, a ještě chvíli opékejte.

Nakonec vhoďte omytá a očištěná kuřecí srdíčka.

Ochuťte pepřem, můžete přidat čerstvé bylinky, výborně se hodí třeba tymián. Zalijte vodou a vařte, dokud srdíčka nezměknout. Bude to trvat asi 20 až 30 minut.

Na konci můžete ještě přidat smetanu a pět minut provařit.

Podávejte s rýží, bulgurem, tarhoňou, bramborovou kaší, posypané nasekanou petrželovou natí.

Dobrou chuť přeje Elly.

Recepty na kuřecí srdíčka

Konfitovaná kuřecí srdíčka s tarhoňou

1.jpg (89 KB)

Grilovaná kuřecí srdíčka s mini žampiony

2.jpg (96 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama