Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 600 g kuřecích srdíček
- 4 mrkve
- 2 petržele
- kus celeru
- 2 velké cibule
- sůl
- pepř
- trocha smetany (není nutné)
- zelená petrželová nať
- trocha sádla
Foto: Alena Kolaříková
Postup
V hrnci rozehřejte lžící sádla a dejte na ni opékat nahrubo nakrájenou cibuli. Opékejte, dokud nezačne zlátnout.
Přidejte kořenovou zeleninu, nastrouhanou nahrubo. Promíchejte, osolte, a ještě chvíli opékejte.
Nakonec vhoďte omytá a očištěná kuřecí srdíčka.
Ochuťte pepřem, můžete přidat čerstvé bylinky, výborně se hodí třeba tymián. Zalijte vodou a vařte, dokud srdíčka nezměknout. Bude to trvat asi 20 až 30 minut.
Na konci můžete ještě přidat smetanu a pět minut provařit.
Podávejte s rýží, bulgurem, tarhoňou, bramborovou kaší, posypané nasekanou petrželovou natí.
Dobrou chuť přeje Elly.
Recepty na kuřecí srdíčka
Konfitovaná kuřecí srdíčka s tarhoňou
Grilovaná kuřecí srdíčka s mini žampiony
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Ani za nic, je tam moc mrkve, bude to nasládlé. Kuřecí srdíčka jsem vařila psovi, když měl dietu ( měla nadváhu ) a neměla jsem čas vařit maso nebo slezinu nebo srdce.
Určitě to bude dobré, škoda že držím dietu.
Dobré, voňavé a zdravé.
Navíc i úsporné pro peněženku. 