Kuřecí špíz s nakládanou zeleninou a omáčkou z grilované cibule

4 porce

  • 500 g kuřecích prsou
  • 50 g nakládaných cibulek v oleji
  • 50 g černých oliv bez pecek
  • 50 g nakládaných paprik v oleji
  • Lžička římského kmínu
  • Lžička kurkumy
  • Lžička sladké papriky
  • Sůl
  • Lžíce cukru
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 30 ml olivového oleje
  • 200 g cibule
  • 30 ml oleje
  • 150 ml vody
  • Snítka tymiánu
  • 4 stroužky česneku
  • sůl

Postup:

Cibuli nakrájíme na plátky a promícháme s olejem. Vložíme do Tefal Optigrillu Elite na prudké opékání – program lilek a opečeme dotmava. Poté vyjmeme do kastrůlku, zalijeme vodou, přidáme sekaný česnek, sůl, tymián a pepř. Přivedeme k varu. Rozmixujeme a necháme redukovat na medovou konzistenci.
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky. Koření, sůl, cukr, citrónovou šťávu a olej rozmícháme. V marinádě dobře promícháme maso a necháme odležet. Na špíz napichujeme střídavě maso a zeleninu s olivami. Vložíme do Optigrillu Elite na program kuře a pečeme.

Náš článek

TEFAL Optigrill: Inteligentní grilování celoročně, v pohodlí domova!

Reklama