UGO-Kouzelna-zima-salat.jpg

Ingredience (na 4 porce):

  • 300 g listového salátu
  • 400 g kuřecích prsou s kůží
  • 4 pomeranče
  • 200 g ostružin
  • 40 g sušených brusinek

Na zálivku:

  • 50 g zakysané smetany
  • Šťáva z poloviny limety
  • Špetka sušeného jalovce
  • Špetka soli
  • Špetka mletého černého pepře
  • 1 čajová lžička medu

Postup:

Kuřecí prsa osolíme a opepříme z obou stran. Na středním plameni rozpálíme pánev a nalijeme na ni trochu oleje. Kuřecí prso položíme kůží dolů. Dozlatova opečeme z obou stran.

Opečená kuřecí prsa dáme na 10 minut dopéct do trouby předehřáté na 180 stupňů a poté dalších 10 minut necháme odpočinout.

Mezitím si nachystáme zálivku. Do misky přidáme všechny suroviny a metličkou rozmícháme. Hotový dresing pečlivě promícháme s listovým salátem. Oloupaný pomeranč nakrájíme na menší kousky.

Salát na talíři dozdobíme sušenými brusinkami, nakrájenými kousky kuřecích prsou, ostružinami a pomerančem.

Tento salát najdete v aktuální nabídce UGO Freshbarů.

Reklama