Kdo chce výbornou kuřecí roládu, může samozřejmě vykostit zručně celé kuře a upéct si velkou roládu vcelku. Včetně toho, že ji zabalí do křupavé kůžičky. Vykostění kuřete na roládu chce však trochu cviku a času. Jako nevýhoda se pak může zdát to, že celá roláda má pouze jednu náplň.
Zajímavou alternativou jsou minirolády, které hravě připravíte za pár minut z kuřecích prsou nebo klidně z plátků krůtího masa. Práce s tímto masem je snadná a rychlá. Vznikne mnoho menších rolád, které nakrájíte šikmo na plátky a na talíři každého strávníka nakombinujete.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- sůl
- pepř
na náplň
- olivy
- rajčata
- mozzarella
- gouda
- niva
- jarní cibulka
- sušená šunka
na dokončení
- slunečnicový olej
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml smetany
- sůl
- pepř
Postup
Kuřecí prsa si podélně prokrojte napůl, ale nedokončete rozkrojení až do konce. Děláte to proto, aby se vám zvětšil plátek masa. Ten ještě opatrně rozklepejte paličkou na maso. Všechny plátky z obou stran osolte a opepře.
Teď kombinujte na plátky masa různé náplně. Šunku s kouskem goudy a jarní cibulkou, nivu s olivami, sušená rajčata a mozzarellu. Různé čerstvé bylinky. Můžete použít jakoukoliv kombinaci surovin, která vás napadne a máte ji rádi.
Maso pevně zaviňte do rolády. Teď máte dvě možnosti. Maso můžete svázat potravinářským provázkem nebo spíchnout párátky. Případně můžete použít speciální svorky na závitky.
Až máte všechny roládky hotové, rozehřejte si na pánvičce oleje. Všechny závitky na něm ze všech stran opečte. Zaprašte hladkou moukou a promíchejte. Zalijte smetanou a můžete přidat i trochu vody. Promíchejte a nechte pod poklicí dusit doměkka. Často míchejte, aby se omáčka nepřipalovala.
My jsme jako přílohu použili tarhoňu, výborně se budou hodit i brambory nebo rýže.
Dobrou chuť přeje Elly.
Třikrát kuřecí pochoutky na našem magazínu
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Mňam, tak tyto roládky bych si hned dala. Ale od toho tady dnes nejsem. Já se vás chci na něco, holky maminky babičky a vy ostatní, zeptat. Víte prosím, jak zavařit uzené maso? Já koukala na https://napovime.cz/navod/jak-dlouho-varit-uzene-maso/ a sice tam návody jsou, ale já bych radši slyšela něco přímo od jedné z vás. Od holek se zkušenostmi.
Kuřecí maso vaříme často.