Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 800 g kuřecích prsou
- 200 g šunky
- 3 lžíce kremžské hořčice
- 1 fenykl
- 1/2 červené papriky
- sůl a pepř
a k tomu ještě
- 1 a 1 červené papriky
- 1 fenykl
- 4 rajčata
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 malé cukety
- olivový olej
- sůl
Postup
Kuřecí prsa prokrojte tak, aby vznikly co největší pláty. Ty osolte a opepřete z obou stran. Natřete celou plochu hořčicí a pak na ni naskládejte silnější plátky šunky (já jsem použila Pečenou šunku Krásno). A na šunku proužky červené papriky a proužky fenyklu. Plát masa pevně zamotejte, jako roládu. Zpevněte kuchyňským provázkem. Takto připravte všechny kusy masa.
Ve velké pánvi s poklicí nebo v litinovém hrnci zahřejte olej, na kterém ze všech stran rolády opečte. Až jsou dozlatova, vyndejte je ven. Do výpeku pak nasypejte nahrubo nakrájenou cibuli, proužky papriky a fenyklu. Ochuťte prolisovaným česnekem, solí a bylinkami podle chuti. Opékejte asi 10 minut na střední teplotu. Nakonec vsypejte nakrájená rajčata. Promíchejte a vraťte do hrnce roládu. Přilijte 200 ml vývaru nebo vody. Přiklopte poklicí a duste 40 minut.
Cuketu nakrájejte na kolečka a přidejte do hrnce. Ještě duste dalších 10 minut. Pokud se vám zdá, že je v hrnci moc tekutiny, sundejte poklici, zvyšte teplotu a přebytečnou tekutinu odpařte.
Roládu vyndejte ven, zbavte ji provázků a opatrně nakrájejte ostrým nožem na plátky.
Podávejte s rýží a zeleninou z hrnce.
Dobrou chuť přeje Elly.
Španělský ptáček. Oblíbený recept, který nepochází ze Španělska
Foto: archiv redakce
Foto: Alena Kolaříková
Zdroj receptu: autorský článek
Nový komentář