IMG_5248.jpg (100 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 800 g kuřecích prsou
  • 200 g šunky
  • 3 lžíce kremžské hořčice
  • 1 fenykl
  • 1/2 červené papriky
  • sůl a pepř

a k tomu ještě

  • 1 a 1 červené papriky
  • 1 fenykl
  • 4 rajčata
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 malé cukety
  • olivový olej
  • sůl

Postup

Kuřecí prsa prokrojte tak, aby vznikly co největší pláty. Ty osolte a opepřete z obou stran. Natřete celou plochu hořčicí a pak na ni naskládejte silnější plátky šunky (já jsem použila Pečenou šunku Krásno). A na šunku proužky červené papriky a proužky fenyklu. Plát masa pevně zamotejte, jako roládu. Zpevněte kuchyňským provázkem. Takto připravte všechny kusy masa.

Ve velké pánvi s poklicí nebo v litinovém hrnci zahřejte olej, na kterém ze všech stran rolády opečte. Až jsou dozlatova, vyndejte je ven. Do výpeku pak nasypejte nahrubo nakrájenou cibuli, proužky papriky a fenyklu. Ochuťte prolisovaným česnekem, solí a bylinkami podle chuti. Opékejte asi 10 minut na střední teplotu. Nakonec vsypejte nakrájená rajčata. Promíchejte a vraťte do hrnce roládu. Přilijte 200 ml vývaru nebo vody. Přiklopte poklicí a duste 40 minut.
Cuketu nakrájejte na kolečka a přidejte do hrnce. Ještě duste dalších 10 minut. Pokud se vám zdá, že je v hrnci moc tekutiny, sundejte poklici, zvyšte teplotu a přebytečnou tekutinu odpařte.

Roládu vyndejte ven, zbavte ji provázků a opatrně nakrájejte ostrým nožem na plátky.
Podávejte s rýží a zeleninou z hrnce.

Dobrou chuť přeje Elly.

Španělský ptáček. Oblíbený recept, který nepochází ze Španělska

1.webp (55 KB)

Foto: archiv redakce

Krůtí roláda s risottem

2.jpg (77 KB)

Foto: Alena Kolaříková
Zdroj receptu: autorský článek

Reklama