rolada.jpg (160 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Rolády z kuřecího, vepřového i hovězího masa jsou velice oblíbeným jídlem. Na talíři vypadají moc pěkně, existuje mnoho variant čím je naplnit a jejich příprava není vůbec složitá.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 150 g čerstvého špenátu
  • 150 g goudy
  • provensálské bylinky Avokádo
  • sůl
  • 2 cibule
  • trocha oleje

Postup

Kuřecí prsa podélně prořízněte, aby z nich vznikl větší plátek. Ten ještě rozklepejte, aby byl tenčí. Ochuťte solí a provensálskými bylinkami, z obou stran. Na plátky masa naskládejte špenát a plátky sýra. Pevně zaviňte a ještě zafixujte párátkem nebo potravinářským provázkem.

Opečte na pánvičce, na trošce oleje, dozlatova ze všech stran. naskládejte do pekáče, přelijte výpekem z pánvičky a kolem naskládejte cibule, nakrájené na měsíčky. Můžete přidat ještě 150 ml vody.

Přikryjte víkem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 30 minut. Sundejte víko pekáče a zvyšte teplotu na 200 °C. Dopečte zlatavou kůrku. Vyndejte z pekáče, nechejte pět minut odpočinou a nakrájejte ostrým nožem na plátky.

Přílohu zvolte podle své chuti.

Dobrou chuť přeje Elly.

Vepřová roláda se špenátem, kukuřicí a máslovou mrkvičkou

1.jpg (44 KB)

Foto: Jana Nováková

Telecí roládky se šalvějí a sušenou šunkou

2.jpg (117 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Krůtí roláda s risottem

3.jpg (103 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama