Zdroj: Svět zdraví

Ingredience:

  • 600 g kuřecích prsou (cca 4 prsa)
  • 500 g chřestu (čerstvého nebo z konzervy)
  • 20 g másla (1 polévková lžíce)
  • 80 g 30% plátkového sýru (4 plátky)
  • 400 g brambor
  • sůl
  • pepř
  • bylinky (např. tymián, bazalka, rozmarýn)

Postup:

Troubu předehřejeme na 200 °C. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Osolíme, opepříme a dáme péct do trouby asi na 15 minut. Důležité je vybírat maso kvalitní, čerstvé – to poznáme např. podle světle růžové barvy a podle vůně – neměl by být cítit žádný zápach. Brambory pořádně umyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě. Čerstvý chřest očistíme a necháme asi 5 minut podusit v páře (konzervovaný již čistit nemusíme). Jakmile je maso propečené (zkusíme to tím, že jej rozkrojíme), položíme na každý steak plátek sýru a ještě krátce zapečeme, dokud se sýr nerozteče. Kuřecí plátek podáváme s chřestem a bramborami. Můžeme dochutit a ozdobit bylinkami.

4 porce, doba přípravy do 60 min, 6140 kJ (1535 kJ na 1 porci)

Reklama