Suroviny

Na omáčku

  • 200 ml kuřecího vývaru
  • kůra z 1 citronu (1 lžíce sušené citronové kůry)
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžíce sušené bazalky Avokádo 
  • 1 lžíce sušeného oregana Avokádo 
  • 50 g másla

Na ozdobení

  • 2 ugrilované citrony
  • čerstvá bazalka

Postup

Kuřecí prsa podélně rozkrojíme, osolíme, okořeníme směsí Grilovací s bylinkami  a zakapeme olejem.

K jednoduché omáčce budeme potřebovat drůbeží vývar. Do vývaru dáme citronovou kůru, vymačkanou šťávu z citronu a přidáme bylinky- bazalku, oregano. Prudce vaříme dokud se vývar nezredukuje na polovinu.
Máslo nakrájíme na plátky a přidáme do vývaru ve chvíli, kdy se tekutina z vývaru skoro celá odpaří. Máslo do vývaru zašleháme metličkou.

Nakrájenou zeleninu posypeme směsí Grilovaná zelenina a také zakapeme olejem. Zeleninu dáme společně s masem na gril.
Maso a zeleninu dáme na talíř, polejeme omáčkou a zdobíme čerstvou bazalkou a grilovanými citrony.

Další skvělé recepty můžete sledovat na fb stránkách koření Avokádo

Reklama