1634204838554.jpg (109 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Kuřecí prsa v dnešním receptu můžete klidně vyměnit za zbylé kousky pečeného kuřete od minulého oběda. 

Suroviny

  • 3 - 4 kuřecí prsa
  • sůl a pepř
  • tymián - sušený nebo čerstvý
  • 200 g bílé quinoi
  • 100 g sušených rajčat ve slunečnicovém oleji
  • 1 velká cibule
  • olivový olej

Postup

Kuřecí prsa osolte a ochuťte pepřem a tymiánem. Opečte ze všech stran dozlatova na olivovém oleji. Zalijte 2 dcl vody nebo vývaru a pod poklicí duste 15 - 20 minut. Mezitím si připravte přílohu.

Quinou si uvařte podle návodu na obalu. V hrnci rozehřejte olivový olej a dejte na něj opékat nahrubo pokrájenou cibuli. Přidejte sušená rajčata i s trochou oleje, ve kterém jsou naložena. Promíchejte a vsypejte uvařenou quinou. Ochuťte solí a pepřem. Nakonec můžete vmíchat šťávu z kuřete. 

Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a podávejte s quinoou. 

Jaké recepty by se vám ještě mohly hodit?

Pečená mrkev se sázeným vejcem, tofu a avokádem

mrkev.jpg (99 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Bulgur s teplou zeleninou a pstruhem

bulgur.jpg (149 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Pečené kuře na šalvěji s petrželovou omáčkou

chef.jpg (99 KB)

Foto: Chef Dejv

Reklama