IMG_4130.jpg (100 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 1 kapusta
  • 200 g pikantní slaniny
  • 2 šalotky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • trocha vývaru
  • podle chuti sůl
  • 4 kuřecí prsa
  • sůl, majoránka, pepř
  • sýr Gran Moravia

Postup

Slaninu nakrájejte na kostičky, šalotku na kolečka, česnek nasekejte najemno. Všechno společně dejte opékat do velkého hrnce s rozehřátým olivovým olejem. Kapustu nakrájejte velkým nožem na proužky. Přidejte do hrnce. Promíchejte a na střední teplotu opékejte 5 minut.

Zasypejte připravenou moukou. Promíchejte a zalijte 2 dcl vývaru. Dochuťte soli, pepřem. Pod poklicí vařte 10 minut. Kuřecí prsa okořeňte a ugrilujte. Podávejte společně. Ja jsem jeste sypala sýrem Gran Moravia. A tohle byla perfektní kombinace právě s kapustou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Růžičková kapusta s kuřecím masem a bramborovými noky

1.jpg (370 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Křupavá růžičková kapusta s uzeným masem

2.jpg (139 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama