Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 1 kapusta
- 200 g pikantní slaniny
- 2 šalotky
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- trocha vývaru
- podle chuti sůl
- 4 kuřecí prsa
- sůl, majoránka, pepř
- sýr Gran Moravia
Postup
Slaninu nakrájejte na kostičky, šalotku na kolečka, česnek nasekejte najemno. Všechno společně dejte opékat do velkého hrnce s rozehřátým olivovým olejem. Kapustu nakrájejte velkým nožem na proužky. Přidejte do hrnce. Promíchejte a na střední teplotu opékejte 5 minut.
Zasypejte připravenou moukou. Promíchejte a zalijte 2 dcl vývaru. Dochuťte soli, pepřem. Pod poklicí vařte 10 minut. Kuřecí prsa okořeňte a ugrilujte. Podávejte společně. Ja jsem jeste sypala sýrem Gran Moravia. A tohle byla perfektní kombinace právě s kapustou.
Dobrou chuť přeje Elly.
Růžičková kapusta s kuřecím masem a bramborovými noky
Foto: Alena Kolaříková
Křupavá růžičková kapusta s uzeným masem
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář