Už dříve jsem zkoušela v mléce pošírovat vepřovou panenku. Výsledek příjemně překvapil, protože kromě dokonale křehkého a jemného masa jsem získala i výbornou omáčku. A není to žádná věda!
Suroviny
2 kuřecí prsa bez kůže
1 litr plnotučného mléka
sůl a čerstvě mletý pepř
oblíbené bylinky
kousek másla a kapka oleje
Postup
Kuřecí prsíčka si očistíme, osolíme, opepříme a osmahneme na kousku másla s kapkou oleje, pěkně dozlatova.
Osmahnutá prsíčka vložíme do hrnce a zalijeme plnotučným mlékem tak, aby byly celé ponořené. Přidáme oblíbené bylinky či koření. Pokud jsou čerstvé, tak je to ideální.
Plotýnku pod hrncem zapneme naplno a mléko přivedeme téměř k varu. Nyní budeme udržovat teplotu asi na 80 °C. Máte-li kuchyňský teploměr, je to ideální. Jinak je to jednoduché - mléko nesmí vřít, ale jen se tak lehoučce chvět.
Takto pošírujeme maso asi 45 minut. Poté hotové maso vyndáme z mléka a uložíme, nejlépe do vyhřátého hrnce s pokličkou. Zapneme teplotu plotýnky naplno a varem zredukujeme množství mléka, teď už omáčky, na požadovanou hustotu. Promícháváme, aby se nám mléko nepřipálilo.
Připravenou omáčkou přelijeme uvařené těstoviny a nahoru dáme kousky masa.
Dobrou chuť přeje elly.
Nový komentář
Komentáře
To zní zajímavě, budu muset vyzkoušet
uvařila jsem podle receptu - a moc nám to chutnalo
hm vypadá to jako "lehký" obídek
to jsem nezkoušela
no kuře mohu , ale v mléce to mne neláká
Ještě jsem to nezkoušela, ale asi budu.
Maso nepošíruju.
Zajímavé,zkusíme
Trefa:znam nalozene kureci prsa v jogurtu,tohle muzu vyzkouset.
dnes jsem pošírovala v mléce kus kýty a dobrý
ještě si přidávali
Vypadá to dost děsivě.
Právě jsme je dojedli, děkuji za úžasný recept,rodinka si pomlaskávala.
elly — #4 beru
- jen že se to doma při vaření prostě často neužívá. Ale mně osobně víc chutnají kuřecí řízky naložené do bílého jogurtu, zdají se mi pikantnější. S tím mlékem...já vím, že slepice nekojí, ale pořád mi straší v hlavě příkaz Nebudeš vařit zvíře v mléce jeho matky (určitě je to nepřesné, ale smysl to dá.)
gerda — #3 gerdo, pošírování není žádný moderní výraz. Je slovo, které se používá pro pomalé vaření do 95 °C a používá se už mnoho let.
takže kuřecí prsíčka vařená v mléce, pokud si to přeložím? Tyhle módní výrazy ve mně vždycky vzbudí dojem, že uvidím nový recept, a ono se to akorát jinak jmenuje.
Hm, vypadají dobře, vyzkouším je
Díky za recept, vyzkouším ho