6502cbcb36e03obrazek.pngFoto: Alika

Ingredience:

  • 12 ks kuřecích paliček
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 mrkev
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 cibule
  • 2 bobkové listy
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 250 ml podmáslí
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mandlové mouky (např. Alika)
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička nadrceného rozmarýnu
  • strouhanka a plátky z mandlí na obalování (v poměru 1:1)
    olej na smažení
  • uvařené brambory s pažitkou

Postup:

Kuřecí paličky osolte a opepřete. Na hlubší pánvi na rozpáleném oleji je osmahněte ze všech stran dozlatova. Vmíchejte nadrobno nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a cibuli. Přidejte bobkový list a podlijte vínem. Restujte, dokud se alkohol neodpaří na polovinu objemu. Poté podlijte vodou tak, aby byly paličky ponořené z 1/3. Přiklopte a duste 10 minut.

Paličky vyjměte a nechte zchladnout. Vzniklý vývar si můžete uchovat na pozdější využití (např. na podlévaní).  Z podmáslí, vejce, mandlové mouky, škrobu, papriky a rozmarýnu si připravte tekutější těstíčko (podobné palačinkám). Paličky namočte do těstíčka a poté obalte ve směsi strouhanky s lehce nasekanými plátky mandlí. Ihned smažte v rozpáleným oleji ponořené tak, aby se vám „obal“ nesvlékl. Podávejte s uvařenými bramborami posypanými pažitkou.

Zdroj receptu: www.zdraveorechy.cz

Máme pro vás i další tipy, jak si skvěle udělat kuřecí paličky:

6502cd5c20d41obrazek.pngFoto: E. Kolaříková

6502cc3fd012fobrazek.pngFoto: Akademie kvality

Reklama