Ingredience:
- 12 ks kuřecích paliček
- sůl a pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 mrkev
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 cibule
- 2 bobkové listy
- 100 ml suchého bílého vína
- 250 ml podmáslí
- 1 vejce
- 2 lžíce mandlové mouky (např. Alika)
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička nadrceného rozmarýnu
- strouhanka a plátky z mandlí na obalování (v poměru 1:1)
olej na smažení - uvařené brambory s pažitkou
Postup:
Kuřecí paličky osolte a opepřete. Na hlubší pánvi na rozpáleném oleji je osmahněte ze všech stran dozlatova. Vmíchejte nadrobno nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a cibuli. Přidejte bobkový list a podlijte vínem. Restujte, dokud se alkohol neodpaří na polovinu objemu. Poté podlijte vodou tak, aby byly paličky ponořené z 1/3. Přiklopte a duste 10 minut.
Paličky vyjměte a nechte zchladnout. Vzniklý vývar si můžete uchovat na pozdější využití (např. na podlévaní). Z podmáslí, vejce, mandlové mouky, škrobu, papriky a rozmarýnu si připravte tekutější těstíčko (podobné palačinkám). Paličky namočte do těstíčka a poté obalte ve směsi strouhanky s lehce nasekanými plátky mandlí. Ihned smažte v rozpáleným oleji ponořené tak, aby se vám „obal“ nesvlékl. Podávejte s uvařenými bramborami posypanými pažitkou.
Zdroj receptu: www.zdraveorechy.cz
Máme pro vás i další tipy, jak si skvěle udělat kuřecí paličky:
Nový komentář