Ingredience:
- 12 kuřecích křídel Drůbežářského závodu Klatovy
- 100 g másla
- 100 g medu
- 2 lžíce světlého piva
- 2 lžíce strouhaného zázvoru
- 1 červená cibule
- 2 mrkve
- 250 ml červeného vína
- 250 ml silného vývaru
- 6 lžic kompotovaných brusinek
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 4 bobkové listy
- 1 lžička mletého nového koření
- pepř, sůl, olej, bílý seznam
Postup přípravy:
Máslo nechte přepustit a vychladnout. Potom ho smíchejte s medem, 5 ml piva a strouhaným zázvorem. Kuřecí křídla osolte a naložte do máslové marinády. Marinujte nejlépe přes noc. Poté i s marinádou přemístěte na pekáč a pečte při 250 °C asi 40 minut. Mezitím nakrájejte cibuli a mrkev na menší kostičky a orestujeme na oleji. Přidejte bobkový list, nové koření, pepř, hořčici a citrónovou šťávu. Zalijte červeným vínem a vývarem a redukujte asi 20 minut. Poté vyndejte bobkové listy, rozmixujeme ponorným mixérem, přidejte brusinky, nechte projít varem a případně dosolte. Křidélka podávejte zalitá omáčkou. Nakonec lehce posypte bílým sezamem.
Nový komentář