b5bc730dfc8eb-obrazek.jpgFoto: Vodňanské kuře

Ingredience:

  • 12 kuřecích křídel Drůbežářského závodu Klatovy
  • 100 g másla
  • 100 g medu
  • 2 lžíce světlého piva
  • 2 lžíce strouhaného zázvoru
  • 1 červená cibule
  • 2 mrkve
  • 250 ml červeného vína
  • 250 ml silného vývaru
  • 6 lžic kompotovaných brusinek
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 4 bobkové listy
  • 1 lžička mletého nového koření
  • pepř, sůl, olej, bílý seznam

Postup přípravy: 

Máslo nechte přepustit a vychladnout. Potom ho smíchejte s medem, 5 ml piva a strouhaným zázvorem. Kuřecí křídla osolte a naložte do máslové marinády. Marinujte nejlépe přes noc. Poté i s marinádou přemístěte na pekáč a pečte při 250 °C asi 40 minut. Mezitím nakrájejte cibuli a mrkev na menší kostičky a orestujeme na oleji. Přidejte bobkový list, nové koření, pepř, hořčici a citrónovou šťávu. Zalijte červeným vínem a vývarem a redukujte asi 20 minut. Poté vyndejte bobkové listy, rozmixujeme ponorným mixérem, přidejte brusinky, nechte projít varem a případně dosolte. Křidélka podávejte zalitá omáčkou. Nakonec lehce posypte bílým sezamem.