1.jpg (244 KB)

Foto: Hana Rychnovská

Suroviny

  • 700 g kuřecích stehenních řízků s kůží
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • 700 g brambor se slupkou
  • 200 ml 12% smetany
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • citronová šťáva
  • 1 cibule
  • česnek podle chuti
  • hladkolistá petržel

Postup

Kůži řízků si nařízneme, osolíme, zakápneme olejem a opečeme kůží dolů na (grilovací) pánvi. 

Jakmile dosáhneme kůrčičky, přendáme na plech nebo do pekáče. Do stejné pánve (s výpekem) dáme opéct brambory, které jsme nakrájeli na čtvrtiny. Přidáme i na plátky cibuli, následně přemístíme na plech k masu, přidáme rozmáčknutý česnek, osolíme, opepříme a vložíme do trouby - 200 °C/25 minut.

Připravíme si omáčku - do pánve s výpekem nalijeme smetanu, dijonskou hořčici, citronovou šťávu dle chuti, sůl a pepř - touto omáčkou v posledních 10 minutách pečení polijeme maso a celý obsah plechu posypeme hladolistou petrželkou.

Dobrou chuť přeje Hanka Rychnovská - Z lásky k jídlu.

Kuřecí maso na našem magazínu

Kuřecí kousky v jemné máslové marinádě

2.jpg (74 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Kuřecí steak s liškami

3.jpg (62 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Kuřecí kari s rýží

4.jpg (153 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama