Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 1 kg kuřecích stehenních řízků bez kosti a kůže
- 600 ml podmáslí
- 4 stroužky česneku
- 3 lžičky soli
Na těstíčko
- 2 vejce
- 100 ml mléka
- 100 g parmazánu
- hladká mouka podle potřeby
Na salát
- 800 g brambor
- 1 kedlubna
- 8 ředkviček
- 4 jarní cibulky
- 150 g cherry rajčat
- 150 g polníčku
- sůl a pepř
- 50 g majonézy
- 200 g bílého jogurtu
- 2 lžíce kremžské hořčice
Postup
Maso nakrájejte na menší a tenčí kousky, aby se maso pěkně prosmažilo. Dejte marinovat minimálně 24 hodin předem.
Podmáslí dejte do velké misky a přidejte prolisovaný česnek a sůl. Promíchejte a do této směsi naložte na kousky nakrájené kuřecí maso.
Brambory uvařte ve slupce, nechejte vychladnout a oloupejte. Nakrájejte na půlkolečka a dejte do mísy. Přidejte kedlubnu nakrájenou na půlkolečka nebo ještě menší kousky, jarní cibulku nakrájenou na kolečka, kolečka ředkviček. Přidejte majonézu, jogurt i hořčici a promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Nakonec přidejte polníček a rajčata nakrájená na poloviny a opatrně promíchejte. Nechejte hodinu až dvě v lednici a poté ještě dolaďte chuti solí, pepřem, případně trochou hořčice.
Zeleninu můžete střídat podle chuti a dostupnosti.
Maso v marinádě vyndejte z lednice hodinu před tepelnou úpravou. Maso přesuňte do cedníku, aby okapala přebytečná tekutina. Rozšlehejte vajíčka s mlékem, ochuťte 1 lžičkou soli a trochou pepře. Vsypejte nastrouhaný parmazán. Přidávejte mouku tak dlouho, až bude těstíčko husté tak akorát, aby pěkně drželo na masu. Kousky masa namáčejte do těstíčka a smažte ve vyšší vrstvě oleje, pěkně dozlatova.
Ihned podávejte, s bramborovým salátem.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář