rizekvtesticku.jpg (2.66 MB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 1 kg kuřecích stehenních řízků bez kosti a kůže
  • 600 ml podmáslí
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžičky soli

Na těstíčko

  • 2 vejce
  • 100 ml mléka
  • 100 g parmazánu
  • hladká mouka podle potřeby

Na salát

  • 800 g brambor
  • 1 kedlubna
  • 8 ředkviček
  • 4 jarní cibulky
  • 150 g cherry rajčat
  • 150 g polníčku
  • sůl a pepř
  • 50 g majonézy
  • 200 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce kremžské hořčice

Postup

Maso nakrájejte na menší a tenčí kousky, aby se maso pěkně prosmažilo. Dejte marinovat minimálně 24 hodin předem.

Podmáslí dejte do velké misky a přidejte prolisovaný česnek a sůl. Promíchejte a do této směsi naložte na kousky nakrájené kuřecí maso. 

Brambory uvařte ve slupce, nechejte vychladnout a oloupejte. Nakrájejte na půlkolečka a dejte do mísy. Přidejte kedlubnu nakrájenou na půlkolečka nebo ještě menší kousky, jarní cibulku nakrájenou na kolečka, kolečka ředkviček. Přidejte majonézu, jogurt i hořčici a promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Nakonec přidejte polníček a rajčata nakrájená na poloviny a opatrně promíchejte. Nechejte hodinu až dvě v lednici a poté ještě dolaďte chuti solí, pepřem, případně trochou hořčice.

Zeleninu můžete střídat podle chuti a dostupnosti.

Maso v marinádě vyndejte z lednice hodinu před tepelnou úpravou. Maso přesuňte do cedníku, aby okapala přebytečná tekutina. Rozšlehejte vajíčka s mlékem, ochuťte 1 lžičkou soli a trochou pepře. Vsypejte nastrouhaný parmazán. Přidávejte mouku tak dlouho, až bude těstíčko husté tak akorát, aby pěkně drželo na masu. Kousky masa namáčejte do těstíčka a smažte ve vyšší vrstvě oleje, pěkně dozlatova.

Ihned podávejte, s bramborovým salátem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Rarášci z kuřecího masa

1.jpg (39 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Kuře v těstíčku po asijsku

2.jpg (99 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Treska v petrželovém těstíčku

3.jpg (87 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama