Jednoduchá kuřecí stehna máte hotová raz dva. Jen je musíte nechat 24 hodin naložená ve výborné marinádě. Vhodnou přílohou budou nejen naše brambory a fazolové lusky, ale třeba také pečené brambory, hranolky nebo rýže. V případě, že se rozhodnete pro rýži, tak do pekáčku přidejte ještě hrnek vody, aby vznikla chutná šťáva, kterou rýži polijete.
Suroviny
- 1 kg kuřecích stehen, horních i dolních
- sůl
- pepř
- 6 lžic sojové omáčky
- 3 lžíce medu
- 6 lžic kvalitního ostrého kečupu
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 3 lžíce sezamových semínek
příloha
- 400 g mražených fazolových lusků
- 2 cibule
- 250 g anglické slaniny
- sůl
- pepř
- slunečnicový olej nebo sádlo
Postup
Kuřecí stehna očistěte, omyjte, osušte. Připravte si marinádu.
V misce smíchejte sojovou omáčku, med, kečup, propasírovaný česnek, 1 lžičku soli a čerstvě mletý pepř. Umíchejte marinádu.
Kuřecí stehna naskládejte do pekáčku a přelijte je marinádou. Nechejte odpočívat v chladnu, 24 hodin. V polovině této doby je můžete otočit na druhou stranu.
Na druhý den od naložení si předehřejte troubu na 200 °C. Kuřecí stehna v marinádě posypejte sezamovým semínkem. Pekáč přiklopte víkem a dejte péct. Po 15 minutách pečení odklopte víko, přelijte kousky vypečenou šťávou a dopečte ještě 20 - 25 minut. Těsně před koncem pečení sundejte víko, opět přelijte výpekem a dopečte křupavou kůrku.
Mezitím, co se kuřecí stehna pečou, uvařte brambory a připravte si lusky.
Mražené fazolové lusky nechejte rozmrznout. Cibuli i slaninu nakrájejte na větší či menší kousky, jak máte rádi. Ve velká pánvičce rozehřejte tuk a dejte na něj opékat cibuli společně s anglickou. Až začne cibule lehce zlátnout, přidejte lusky. Ochuťte solí a pepřem a chvíli opékejte společně.
Na talíři podávejte kuřecí stehna s bramborem a hromadou lusků.
Dobrou chuť přeje Elly.
Sezam doladí spoustu skvělých receptů
Lososové kousky v sezamové krustě
Rychlá exotická asijská pánev s nudlemi
Grilovaný kapr s tuřínovým salátem
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce
Nový komentář
Komentáře
Mňam...sezam přidávám do strouhanky při obalování řízků.
dobré receptíky..
Mňam :-)
Tak to si určitě dám.
Tak ty vypadají dobře a ještě k tomu fazolku, tu máme doma všichni rádi.