Základní surovinou je kuřecí maso a žampiony. Ty jsme dnes dochutili exotickým a ostrým kořením, které se výborně doplňuje s kokosovým mlékem. Jednoduchou přílohu, pita chléb s koriandrem, koupíte v marketech.
Suroviny
- 700 g kuřecích stehenních řízků
- 500 g žampionů
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- kokosový olej
- sůl
- garam masala
- sušený zázvor
- 300 g cherry rajčat
- 400 - 500 g kokosového mléka
- čerstvý koriandr
- jako příloha - pita chléb s koriandrem
Postup
Cibuli nakrájejte na hrubé kousky. Nakrájejte také kuřecí maso a žampiony rozkrojte na poloviny nebo čtvrtiny. Oloupejte česnek.
Ve velké pánvi (ideální bude wok) rozehřejte kokosový tuk. Opečte na něm společně maso, žampiony i cibuli. Opékejte pět minut a přidejte prolisovaný česnek.
Zasypejte připraveným kořením, ochuťte solí. Promíchejte a dalších pár minut společně opékejte.
Zalijte připraveným kokosovým mlékem. Promíchejte a nechejte deset minut probublávat na střední teplotu.
Přidejte cherry rajčata, rozkrojená na poloviny a nechejte dalších pět minut při střední teplotě.
Vypněte plotnu a přisypejte nasekaný koriandr.
Ihned podávejte s pita chlebem.
Dobrou chuť přeje Elly.
Exotické chutě na našem magazínu
Kokosové kuře s limetou a chilli
Hovězí kousky na kokosovém mléce
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář