IMG_20180906_131853.jpg (204 KB)

Základní surovinou je kuřecí maso a žampiony. Ty jsme dnes dochutili exotickým a ostrým kořením, které se výborně doplňuje s kokosovým mlékem. Jednoduchou přílohu, pita chléb s koriandrem, koupíte v marketech.

Suroviny

  • 700 g kuřecích stehenních řízků
  • 500 g žampionů
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • kokosový olej
  • sůl
  • garam masala
  • sušený zázvor
  • 300 g cherry rajčat
  • 400 - 500 g kokosového mléka
  • čerstvý koriandr
  • jako příloha - pita chléb s koriandrem

IMG_20180906_130811.jpg (89 KB)

Postup

Cibuli nakrájejte na hrubé kousky. Nakrájejte také kuřecí maso a žampiony rozkrojte na poloviny nebo čtvrtiny. Oloupejte česnek. 

Ve velké pánvi (ideální bude wok) rozehřejte kokosový tuk. Opečte na něm společně maso, žampiony i cibuli. Opékejte pět minut a přidejte prolisovaný česnek. 

Zasypejte připraveným kořením, ochuťte solí. Promíchejte a dalších pár minut společně opékejte.

Zalijte připraveným kokosovým mlékem. Promíchejte a nechejte deset minut probublávat na střední teplotu. 

IMG_20180906_131800.jpg (107 KB)

Přidejte cherry rajčata, rozkrojená na poloviny a nechejte dalších pět minut při střední teplotě.

Vypněte plotnu a přisypejte nasekaný koriandr.

Ihned podávejte s pita chlebem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Exotické chutě na našem magazínu

Kokosové kuře s limetou a chilli

kurelimeta2.jpg (230 KB)

Hovězí kousky na kokosovém mléce

hovezi1.jpg (140 KB)

Laksa podle Jamie Olivera

laksa.jpg (86 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková