IMG_5561.jpg (69 KB)

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (prsa nebo vykostěná stehna)
  • 4 stroužky česneku
  • slunečnicový oleje
  • 1 cuketa
  • 2 mrkve
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • svazek jarní cibulky
  • rybí omáčka
  • sůl a pepř
  • rýže

Postup

Dejte si vařit rýži. Výborná je k tomuto receptu jasmínová rýže.

Kuřecí maso nakrájejte na kousky. Očištěnou zeleninu nakrájejte na tenké plátky.

Poté zpěňte na rozpáleném oleji česnek, nechejte rozvonět a přidejte maso, které dále restujete. Až bude maso hotové, vyjměte ho a do stejné pánve přidejte nakrájenou zeleninu - opět restujte, dokud nebude zelenina hotová (měla by stále trochu křupat). Tvrdší kousky zeleniny, jako je mrkev, můžete před vložením na pánev pár minut povařit. Ať nekřupe příliš :-)

Poté vraťte do pánve maso, osolte, opepřete, dochuťte rybí omáčkou a za občasného míchání velice zprudka opékejte.

Podávejte ozdobené jarní cibulkou (tu můžete mít i uvnitř spolu s další zeleninou), s jasmínovou rýží.

Dobrou chuť přeje Elly.

K jakým jídlům se vám bude hodit jasmínová rýže?

Kari z cizrny s rýží

cizrna.jpg (155 KB)

Pikantní smažená rýže

ryze2.jpg (106 KB)

Kuře v těstíčku po asijsku

asijskekure.jpg (144 KB)

Zdroj fotografií : Alena Kolaříková

Reklama