Suroviny
- 500 g kuřecího masa (prsa nebo vykostěná stehna)
- 4 stroužky česneku
- slunečnicový oleje
- 1 cuketa
- 2 mrkve
- 3 stonky řapíkatého celeru
- svazek jarní cibulky
- rybí omáčka
- sůl a pepř
- rýže
Postup
Dejte si vařit rýži. Výborná je k tomuto receptu jasmínová rýže.
Kuřecí maso nakrájejte na kousky. Očištěnou zeleninu nakrájejte na tenké plátky.
Poté zpěňte na rozpáleném oleji česnek, nechejte rozvonět a přidejte maso, které dále restujete. Až bude maso hotové, vyjměte ho a do stejné pánve přidejte nakrájenou zeleninu - opět restujte, dokud nebude zelenina hotová (měla by stále trochu křupat). Tvrdší kousky zeleniny, jako je mrkev, můžete před vložením na pánev pár minut povařit. Ať nekřupe příliš :-)
Poté vraťte do pánve maso, osolte, opepřete, dochuťte rybí omáčkou a za občasného míchání velice zprudka opékejte.
Podávejte ozdobené jarní cibulkou (tu můžete mít i uvnitř spolu s další zeleninou), s jasmínovou rýží.
Dobrou chuť přeje Elly.
K jakým jídlům se vám bude hodit jasmínová rýže?
Zdroj fotografií : Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Ty suroviny mi trochu připomínají kimchi, to mám hodně ráda a moc ráda vzpomínám na dovolenou v Jižní Koreji, kde jsme to jedli opravdu denně. Na domácí výrobu bych si ale netroufla, protože určitě by to bylo daleko horší než to pravé kimchi.
Vypadá to lákavě a já osobně tedy rybí omáčku můžu a také používám. Musí se s ní opatrněji, ale stojí to za to
škoda, že je tam rybí omáčka, jinak to vypadá dobře