Pokračujeme v cizrnových nápadech. Když už jste uvařili balíček cizrny na křupavou pochoutku s kořením, nechejte si trochu stranou a přidejte do hlavního chodu. Ten bude celkem pikantní a svou chutí bude připomínat čočkovou polévku s indickým kari. A tímto uzavřeme pikantní cizrnový týden.
Balíček suché cizrny má většinou okolo 400 g. Když cizrnu namočíte a uvaříte, máte hrnec plný zdravé a chutné luštěniny. Je škoda toho nevyužít a nevymyslet ještě další recept. Svezeme se tedy na vlně pikantních jídel a použijeme podobné suroviny a koření jako u indické čočkové polévky.
Oblíbila jsem si nejrůznější druhy kari, ale také aromatické kořenící směsi jako je garam masala. Dodají jídlu exotickou chuť a perfektní jsou téměř s každým masem, dokonce i zeleninou a luštěninami. Oblíbená kombinace je u nás doma indické koření a kokosové mléko. Osvědčila se i u dnešního receptu.
Jako přílohu jsem zvolila vařené jáhly. Perfektně se hodí také rýže, ale třeba i bulgur nebo těstoviny. Vybírejte podle své vlastní chuti.
Suroviny
- 700 - 800 g kuřecích stehenních řízků
- 200 g vařené cizrny
- indické kari, garam masala, římský kmín nebo podobné koření
- plechovka kokosového mléka - asi 400 g
- kokosový tuk
- sůl a pepř
- vařené jáhly jako příloha
Postup
Pracujeme s uvařenou cizrnou a uvařenými jáhly, takže obojí si připravíme předem.
Ve velké pánvi (ideální je wok) si rozehřejte kokosový tuk. Nemáte-li, použijte slunečnicový olej. Osmahněte na něm na kousky nakrájené kuřecí maso, které jsme osolili a opepřili.
Přidáme scezenou uvařenou cizrnu a pět minut společně opékáme. Přidáme připravené koření. Promícháme a zalijeme kokosovým mlékem. Ještě můžeme přidat trochu vody. Dusíme pod pokličkou, asi 15 minut.
Ideální je k hotovému masu přidat uvařené jáhly a promíchat. Prohřejí se a krásně obarví a získají chuť.
Ještě můžete ozdobit nasekaným zeleným koriandrem.
Dobrou chuť přeje Elly.
Nový komentář
Komentáře
Ta cizrna mi nějak neleze do krku
zajímavý recept
Na první pohled to vypadá jako slepenec a hlavně bych nepoužívala kokosový tuk
Určo bych tam nedala kokosové mléko
Zajímavý recept, když se vynechají jáhly i cizrna, tak to bude mňamka!
nevypadá to moc vábně
Prima recept, vypadá opravdu zajímavě, ale ty jáhly už mi přijdou navíc.
Bezva recept.
Midsummer — #4to zní rozumně, po této stránce jsem to nezkoumala.
A pro mě je tam navíc kromě jahel i to kokosové mléko. Skončila bych u opečení kuřete i cizrny na pánvi, a dál už bych do toho nic nepatlala.
No to vypadá až moc zdravě, až si nebudu vědět rady co s cizrnou zkusím toto
Midsummer — #4 Já bych volila kuře bez jahel a cirzny
gerda — #2 Ale jo, jáhly jsou obilovina, cizrna je luštěnina. Takže spolu ano. Spíš je tam navíc to kuře, já bych volila jáhly + kuře nebo jáhly + cizrna.
gerda — #2Je to jednoduché. Kdo tam jáhly nechce, tak si dá kuřecí maso jen s cizrnou
Já tomu moc nerozumím, nestačila by jenom ta cizrna? Na co ještě jáhly?
Obojí je výborné, navíc s kuřecím, to jo, to jo...ale cizrna s jáhlama, to mi přijde jako rohlík s chlebem.
Vida, jáhly....musím je nějak zpracovat, když už jsem je koupila.