Suroviny
500 g kuřecích prsíček
4 lžíce smetany
4 lžíce strouhanky
1 větší cibule
kousek másla
zelená petrželová nať
2 vejce
sůl a pepř
Postup
Kuřecí maso umeleme. V malé misce si smícháme smetanu se strouhankou a necháme ležet bokem. Cibuli pokrájíme na drobné kostičky a necháme zesklovatět na kousku másla. Nasekáme hrst zelené petrželky. Maso, cibuli, petrželku, smetanovou strouhanku smícháme dohromady. Přidáme vejce a dochutíme solí a pepřem.
Ze směsi tvoříme karbanátky silné asi 1 cm, které smažíme v rozpáleném oleji, z každé strany asi 5 minut.
Podáváme, s čím chceme. :-)
Dobrou chuť přeje Evelína.
Nový komentář
Komentáře
mlete kureci nemam rada
To je skoro škoda dělat z kuřecího masa, spíš dělám falešné s rohlíkama
To nemusí být špatné z kuřecího karboš
Není nad smažený kuřecí řízek

!
Lojen — #6 taky mi to mletí přijde jako prznění kuřecích prsou...
Jenka2 — #7 To může být taky
Připomnělo mi to jeden můj starý recept - mletá krůtí prsa, smíchaná se smetanou a druhý den jsem z nich dělala na folii placičky a plniĺa šunkou a houbovou smaženicí. Pak trojobal a usmažit. Asi je zase někdy zkusím.
navia — #5 teď jsem si to říkala,že je to SNAD hřích mlít kuřecí maso
Teda nevím, ale rozemlet kuřecí prsa by mi bylo líto
Aspiková — #3 Ale v textu je: Maso, cibuli, petrželku, smetanovou strounku smícháme dohromady. Ne strouhanku.
Sonne — #1 ???? no přeci............ : V malé misce si smícháme smetanu se strouhankou a necháme ležet bokem.
Učím se vařit, a tak sbírám každý jednoduchý tip. Děkuji!
...smetanovou strounku (nějaký šotek?).
Ale jinak to může být mňamka. Díky za tip!!