kuřecí buchta

Suroviny

2 celé kuřecí prsíčka
150 g anglické slaniny
4-6 vajec
150 g eidamu nebo jiného sýra
petrželka či jiné zelené koření
koření, sůl a pepř podle chuti

kuřecí buchta

Postup

Kuřecí prsíčka si podélně překrojíme na velice tenké plátky. Lehce naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme.
Připravíme si formu, ve které budeme „roládu - neroládu“ péct. Já jsem použila silikonovou formu srnčí hřbet, po internetu kolují verze v domácí pekárně nebo třeba v bábovkové formě. Silikonovou formu stačí jen vypláchnout studenou vodou a můžete začíst skládat vrstvy.
Začneme vrstvou kuřecího masa, můžeme posypat kořením. Dále střídáme vrstvy anglické, rozšlehaných vajíček a sýra.
kuřecí buchta

Zakončíme vrstvou masa.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 250 °C asi hodinu až hodinu a půl. Záleží i na formě, kterou použijete. Já jsem v silikonové hřbetu měla upečeno za hodinu.
Krájíme na plátky a podáváme třeba s bramborem. Já jsem ty své brambory nakrájela na osminky, dala do pekáčku vymazaného olejem a posolené a pokmínované jsem je asi 20 minut pekla v troubě s roládou.
Maso, které nespotřebujete na oběd, je výborné i po studenu, třeba na svačinku.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama