Není snad lepšího pochutnání, než posezení u grilu s přáteli. S chutí nakládám několik druhů masa, do několika druhů marinád. Vyrábím saláty, peču chléb, připravuji dezerty. To všechno pro pár hodin s přáteli. Všichni se dobře bavíme, maso voní z grilu a je nám spolu dobře.
Tentokrát jsem zopakovala kotlety v jablečné marinádě a přidala krůtí hamburger, kuře v pomerančové marinádě a toskánské kuře s rozmarýnem a citronem. O všechny recepty se s vámi ráda postupně rozdělím.
Na první recept jsem se nechala inspirovat pořadem Šéf na grilu, tedy Zdeňkem Pohlreichem. Rozmyslela jsem se ale na poslední chvíli a tak jsem nesehnala hlavní ingredienci, pomerančový likér Grand Marnier. I bez něj a s drobnými úpravami bylo kuře výborné.
Určitě doporučuji nekupovat naporcované kuřecí prsa, která na sobě nemají kůži, ale koupit celé kuře a naporcovat si ho. Také kuřecí stehna jsem si vykostila, protože maso je mnohem rychleji propečené.
Fotka hotového kuřete je odfláknutá, přiznávám. Ale když vám na záda dýchá deset hladových krků, ze stolu voní maso a čeká na vás sklenka vychlazeného bílého vína, nějaký foodstyling je vám ukradený :-)
Suroviny
1 celé kuře
1 pomeranč
šťávu z 1 limetky
trochu medu
sůl a čerstvě mletý černý pepř
4 jarní cibulky i se zelenými stonky
trocha chilli
olej
Postup
Kuře si naporcujeme, omyjeme, osušíme a naložíme nejlépe na 24 hodin do marinády.
Příprava marinády je jednoduchá, všechny suroviny se promíchají. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, pomeranč důkladně omyjeme, nastrouháme kůru, kterou také použijeme do marinády a vymačkáme šťávu. Medu nepoužíváme příliš, aby marináda nebyla přeslazená.
Před položením na gril maso důkladně očistíme, aby se nám nepřipalovaly kousky cibule.
Maso položíme na gril nejprve kůží a grilujeme asi 12 minut. Poté otočíme a grilujeme opět stejnou dobu.
Dobrou chuť přeje elly.
Nový komentář
Komentáře
Zajímavý recept, vyzkouším ho
Určitě bude moct dobré, recept opsán, v létě ho vyzkouším
Nezkoušela jsem, doma by mi to asi nikdo nejedl... , to ale neznamená, že to nemůže být dobré .
do marinad pouzivam hodne pomerancovou stavu prijde me ze to pak lepe chutna
Neznám
Tuhle dobrůtku bych ráda ochutnala, vyzkouším.
Tohle stojí za vyzkoušení
Rozhodně vyzkouším, tohle bude určitě dobrota.
To nevypadá špatně!
Tento recept určitě vyzkouším a myslím, že si pochutnáme.
sbíhají se mi sliny, tohle bych brala
Tyhle věci já můžu
vmarta — #12 Ovoce a maso, to je nevhodná kombinace. Každá z těchto potravin vyžaduje v žaludku jiné podmínky pro trávení.
Tady ale není použito celé ovoce, pouze šťáva, takže se to v žaludku bít nebude.
To zní dobře
vyzkoušíme
Trefa:radi grilujeme tak vyskousime,diky.
S rozmarýnem už jsem dělala, je to moc dobré, ale s pomerančem ne. Zní to lákavě, takže určitě vyzkouším.
to určitě skusím...ovoce a maso , to je dobrá kombinace
pomerančová chuť z toho kuřete krásně "jede"
carmi — #6 toskánské kuře bude zítra nebo pozítří :-)
já mám ráda kombinaci maso+ovoce, to zkusím.