kure.jpg (167 KB)

Foto: Šárka Škachová

Suroviny

  • 4 uzená kuřecí stehna
  • 2 mrkve
  • kousek dýně
  • 2 menší kedlubny
  • 2 bobkové listy
  • pár kuliček nového koření
  • 3 lžičky jemně mleté uzené papriky
  • sůl
  • 150-200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu

kure2.jpg (81 KB)

Foto: Šárka Škachová

Postup

Uzené kuřecí maso vařte společně se zeleninou, bobkovým listem, novým kořením a jemně mletou uzenou paprikou, přibližně 45 minut až hodinu. Vývar se zeleninou poté rozmixujte. Nechejte si kousek měkké kedlubny, který nakrájejte na silnější plátky a přidejte do talíře. Závěrem přidejte sladkou smetanu rozšlehanou se lžičkou kukuřičného škrobu na zahuštění, pokud je třeba. Už nevařte. Omáčka by mohla dalším zahříváním zřídnout.

K jemné omáčce se hodí určitě i dobrý kynutý knedlík, ale my jsme zvolili špecle.

Dobrou chuť přeje Šárka Škachová - Gurmánka.

Krůtí maso na paprice a smetaně - oblíbená klasika

1.jpg (78 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Králík na smetaně

2.jpg (64 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Křupavé gnocchi s hnědým šalvějovým máslem

3.jpg (121 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama