Foto: Šárka Škachová
Suroviny
- 4 uzená kuřecí stehna
- 2 mrkve
- kousek dýně
- 2 menší kedlubny
- 2 bobkové listy
- pár kuliček nového koření
- 3 lžičky jemně mleté uzené papriky
- sůl
- 150-200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
Foto: Šárka Škachová
Postup
Uzené kuřecí maso vařte společně se zeleninou, bobkovým listem, novým kořením a jemně mletou uzenou paprikou, přibližně 45 minut až hodinu. Vývar se zeleninou poté rozmixujte. Nechejte si kousek měkké kedlubny, který nakrájejte na silnější plátky a přidejte do talíře. Závěrem přidejte sladkou smetanu rozšlehanou se lžičkou kukuřičného škrobu na zahuštění, pokud je třeba. Už nevařte. Omáčka by mohla dalším zahříváním zřídnout.
K jemné omáčce se hodí určitě i dobrý kynutý knedlík, ale my jsme zvolili špecle.
Dobrou chuť přeje Šárka Škachová - Gurmánka.
Krůtí maso na paprice a smetaně - oblíbená klasika
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Křupavé gnocchi s hnědým šalvějovým máslem
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář