Suroviny
1 kuře i s droby
sůl a pepř
zázvor
šafrán
150 g másla
1 lžíce pálivé papriky
1 lžička římského kmínu
Postup
Kuře i droby umyjeme a osušíme. Droby vložíme zpět do kuřete, které ze všech stran osolíme, opepříme a posypeme zázvorem a šafránem. Poklademe na něj kousky másla a pak je vložíme do vyššího hrnce, přilijeme 3,5 dl vody. Na středním plameni vaříme asi hodinu, během varu kuře pravidelně obracíme. Po hodině jej vyjmeme z vývaru, rozsekáme na porce a necháme vychladnout. Mezitím namícháme jednu polévkovou lžíci pálivé papriky a jednu kávovou lžičku kuminu - římského kmínu (v nouzi stačí i klasický kmín) s 50 g rozpuštěného másla. Osolíme. Omáčkou potíráme jednotlivé porce kuřete, které pak poklademe na gril a upečeme do zlatova. Vhodnou přílohou je zeleninový salát.
Dobrou chuť přeje PetraM.
Nový komentář
Komentáře
delam radeji nohy
další dobrej recept na kuře
Vypadá to dobře, ale musí to být hodně pálivé. Teď jsem dala do polívky papriky na špičku lžíce a bylo to akorát. Dovedu si představit ostřejší, ale takhle moc ne.
To skoro stojí za vyzkoušení
může být velice dobré...vyzkouším asi o víkendu
Obrázek vypadá zajímavě a lákavě, asi vyzkouším.
to může být dobré
