DSC_8770.jpg (105 KB)

Dnešní jídlo je výborné, chutné a také zdravé. Kdo se obejde bez masa, tak zeleninový salát s cizrnou vás určitě zasytí.

Suroviny

  • 1 celé kuře
  • sůl a pepř
  • slunečnicový olej
  • kari kořen

na salát

  • 1 lilek
  • 1 cuketa
  • 2 mrkve
  • 2 velké cibule
  • rajčata (můžou být klasická nebo cherry)
  • 1 plechovka cizrny v nálevu
  • sůl a pepř
  • 1 lžička kari koření
  • parmezán
  • olivový olej

DSC_8777.jpg (78 KB)

Postup

Kuře zbavíme kůže a naporcujeme. Připravíme si marinádu z oleje, kari, soli a pepře. Do této marinády naložíme kuře přes noc.
Lilek, cuketu, cibuli i rajčata nakrájíme na kousky. Mrkev na tenká kolečka. Vše dáme do mísy a zalijeme dvěma lžícemi olivového oleje. Promícháme, lehce osolíme, opepříme a ochutíme kari kořením. Opět promícháme.

Zeleninu nasypeme na pánev. Opékáme, až zelenina trochu změkne. Bude to trvat asi 15 až 20 minut. Záleží, na jak velké kousky zeleninu nakrájíte. Potom přidáme cizrnu, slitou od nálevu. Ještě pět minut dogrilujeme.

Stáhneme z plotny, dáme do mísy a posypeme parmezánem. Ihned podáváme.

Mezitím, co opékáme zeleninu, musíme ugrilovat maso. Kuřecí plátky budou hotové za pár minut, záleží na tom, jak silné jste je nakrájeli. Grilujeme z obou stran a podáváme, spolu s grilovaným salátem. Grilovat můžete venku nebo na elektrickém grilu.

Dobrou chuť přeje Elly.

Tři perfektní recepty s cizrnou

Cizrna pečená s kořením

cizrna4.jpg (99 KB)

Kari z cizrny s rýží

cizrna.jpg (155 KB)

Cizrnová pomazánka

cizrna_1.jpg (53 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce

Reklama