První série soutěžních receptů je tady. Co se dá dělat s lilkem, kokosem nebo avokádem a kuřecím masem, aby to bylo dobré?

Lilky plněné kuřecím masem
6 menších lilků, 300 g kuřecích prsíček, 2 lžíce strouhaného kokosu, 1 cibule, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 2 lžíce rajčat. protlaku, 4 lžíce oleje, vývar, bobkový list, bazalka.
Příprava:
Lilky zbavíme stopky, ve slupce vyřízneme podélné pruhy. Opečeme je téměř doměkka na oleji. Pak je vyjmeme a na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme česnek, na kostičky pokrájené kuřecí maso, sůl, pepř, kokos a asi 10 minut opékáme. V lilcích nařízneme kapsu, naplníme masem a urovnáme na vymaštěném pekáčku. Podlijeme rajčat. protlakem rozmíchaným v šálku vývaru. Okořeníme bobk. listem a bazalkou a zapékáme 15-20 minut. Podáváme s rýží či s těstovinami.
Dobrou chuť přeje Januše.
 

V těstíčku nejen kuřecí prsíčka
4 kuřecí prsíčka | 1 střední cuketa | 2 menší lilky |  hlívu ústřičnou | 1 menší ředkev | 1 avokádo | 2 cibule červené | 3 vejce | 150 g pšeničné mouky a kukuřičné mouky | voda | rostlinný olej na smažení

Příprava:
Kuřecí prsíčka odblaníme a nakrájíme na plátky. Zeleninu taky očistíme a nakrájíme na kolečka nebo plátky.Vejce rozbijeme do misky, přidáme mouku a ledovou vodu, rychle smícháme a necháme vychladit.

Olej zahřejeme na vysokou teplotu. Ingredience postupně obalíme v těstíčku a osmažíme v rozpáleném oleji - začínáme se zeleninou. Pěnu z oleje a opadané kousky těstíčka sbíráme s povrchu oleje pomocí sítka.

Když jsou všechny kousky usmažené, položíme je na ubrousek, aby se vsákl nadbytečný olej.

Naaranžujeme na talíř a podáváme. Pro zpestření chuti doporučujeme japonskou sójovou omáčku nebo omáčku Teriyaki a nastrouhanou a vody zbavenou ředkev.

 

Fakt síla
500 g kuřecích prsou pokrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Zalejeme plechovkou kokosového krému a promícháme. Přidáme 2-3 lžíce kokosu, 3 lžičky kari koření a lžičku zelené kari pasty.Tekutinu necháme vypařit asi na polovinu. Lilek vydlabeme a naplníme masovou směsí. Zapékáme 10 minut podlité vodou.
Wasabi

 

Palačinky 
1 l mléka, 3 vejce, 400 g hladké mouky, špetka soli, troška cukru,  

Příprava: Všechno umícháme do hladkého tekutého těsta a lejeme na rozpálenou pánev v tenké vrstvě. Palačinky mažeme marmeládou a zabalíme do ruliček, nebo je podáváme přeložené s ovocem a zmrzlinou.
Lze to i na slaný způsob se špenátem, nebo s nadrobno krájenou zeleninou uvnitř. 
Rejpal

Reklama