aspikový dort

Přinášíme vám první z receptů naší Velké kulinářské soutěže. Zaslala ho čtenářka Barboretka.

Potřebujete
želatinu na výrobu aspiku
zelenou papriku
žlutou papriku
červenou papriku
sterilované okurky
vajíčka uvařená natvrdo
sterilová kukuřice
sterilovaný hrášek
plátkový sýr
šunkový salám
vlašský salát

na ozdobení:
poličan
petrželka
majonéza
rajčata

aspikový dort

Připravíme si želatinu podle návodu.
Ze šunkového salámu a vlašského salátu si připravíme rolky. Do dortové formy si na dno nalijeme trošku vychladlé želatiny, necháme ztuhnout a naskládáme suroviny, které jsme si připravili.
Potom opět zalijeme želatinou a necháme ztuhnout, zase naskládáme suroviny a takhle pokračujeme pořád dokola. Nakonec zalijeme želatinou a necháme ztuhnout alespoň 2 hodiny v lednici, ale nejlépe až do druhého dne.
Ztuhlý dort opatrně vyklopíme, z poličanu si stočíme kornoutky a ozdobíme podle vlastní fantazie.

aspikový dort

Dobrou chuť přeje Barboretka.