Kulinářská akce se konala na Moravě, ve vesnici Všechovice, kde bydlí naše kolegyně, redaktorka a foodblogerka Elly. Pozvala nás i ostatní čtenářky do své velké, zrekonstruované kuchyně. Bylo nás celkem 17 a všichni jsme si vaření užili a otestovali jednotlivé recepty. Ty Elly zvolila jak sladké, tak slané, protože každému chutná něco jiného.

Zajímalo nás, jaké je využití Jihočeského cottage v kuchyni, do jakých receptů se hodí a jaký je výsledek. Použili jsme ho proto do většiny jídel, které jsme testovali. Překvapí vás, že byl ingrediencí i v lívancích! Velmi dobrým tipem pro sladká jídla byl Jihočeský tvaroh s jogurtem s vanilkovou příchutí. Je velmi lehký, jemný a svěží, všechny účastnice kulinářského eventu si ho velmi pochvalovaly. Využili jsme ho jak na lívance, tak do nepečeného dortu. Stálicí pro podobné recepty je i velmi oblíbený Lipánek, který je skvělý jak samotný, tak jej můžete zakomponovat do sladkých receptů.


Partnerem naší akce byla společnost Madeta, všechny mléčné výrobky, které jsme vyzkoušeli, byly skvělé a velmi dobře chutnaly. Musím říci, že recepty a výsledná jídla, která jsme na akci uvařili se velmi povedla a vše se snědlo. Všem účastnicím se hodily recepty pro další domácí vaření, což je známka úspěchu, že si oblíbená jídla budou vařit doma a zařadí je tak do svého rodinného jídelníčku.



Vyzkoušeli jsme tyto recepty, inspirujte se a vyzkoušejte je také, jsou výtečné! 


Více informací o produktech Madeta naleznete zde.

Reklama