cl.jpg
Foto: Shutterstock

Očištění masa
Očistit kuřecí maso od přebytečných blanek a šlach je před jeho vařením základ. Jenže ne všechny jdou snadno odkrojit nožem, protože prorůstají skrz maso. Naštěstí se jich dá zbavit během pár vteřin pomocí vidličky.


Loupání česneku
Dostat jednotlivé stroužky za zajetí slupky může být někdy docela zdlouhavé. Pokud chcete tuto činnost urychlit, dejte paličku česneku na dvacet vteřin na plný výkon do mikrovlnky, budete se divit, jak snadno potom jednotlivé stroužky vyklouznou ze svých obalů.


Mačkání citrónové šťávy
Pokud zrovna postrádáte lis na citróny, ale potřebujete šťávu, zkuste citrón propíchnout párátkem a jednoduše šťávu vymačkat.


Oddělení žloutku od bílku
Oddělení žloutků a bílků nikdy nebylo jednodušší a bude vám k tomu stačit jen obyčejná plastová lahev. Když tedy zapomenete bílky a žloutky oddělit, vždy to můžete ještě napravit.

Reklama