Jak překonat nástrahy složitějších jídel a dosáhnout dokonalosti? Ne každý má po ruce mámu, která ochotně vysvětlí finesy kuchařského umění a s láskou upozorní na nejčastější chyby. Díky téhle knížce můžete mít máminu radu vždy po ruce – a to přesně tak, jak to současná mladá žena potřebuje.
Nepřikazuje, nehemží se nejasnými pojmy, nezdráhá se přesně vysvětlovat, co se děje v hrnci, a ochotně upozorní na kritické okamžiky. Získáte tak rádce a kamarádku, která vás naučí o vaření přemýšlet, vezme vás za ruku a pomůže odhalit kuchyňská tajemství. A pokusí se zabránit zbytečným kulinářským katastrofám, díky ní uvaříte dokonalé jídlo hned napoprvé.
S touto knihou se naučíte úplně vše, co budete potřebovat – od špaget po svíčkovou. Najdete v ní recepty na klasická česká jídla i moderní světové recepty, recepty pro sváteční příležitosti, ale i vaření z toho, „co dům dal“.
Knížka kromě fotografií hotových jídel obsahuje i fotografie, které zachycují důležité okamžiky přípravy.
O autorce
Jana Zatloukalová (*1975), matka čtyř dětí, byla jednou z těch dívek, které toho doma, co se týče vaření, zrovna moc nepochytily. Když ji prázdné hrnce ve vlastní kuchyni přinutily se do vaření pustit, marně si nad hromadami zakoupených kuchařek lámala hlavu, co je to „dusit do měkka" nebo „středně vyhřátá trouba“. Nakonec se vaření stalo jejím koníčkem a za množstvím kuchařských experimentů se objevují úspěchy. Svou kuchařku napsala původně pro dcerku, která těžce onemocněla a musela ležet v nemocnici. Z knížky původně určené jen její dceři udělala kamarádku pro všechny dívky – dcery – které, stejně jako kdysi autorka, prošly kuchyní svých matek takřka nepoznamenány.
Přispívá do časopisů o vaření, provozuje kuchařský blog a sní o tom, že si jednou otevře bistro.
Obchodní informace
Formát 172 x 240, pevná vazba, 404 stran, 599 Kč
celobarevné, fotografie postupů přípravy a hotových jídel
ISBN 978-80-87049-18-1
Na knihu navazuje stejně úspěšná Vánoční kuchařka pro dceru. Vyšla v listopadu 2008 a již po třech týdnech prodeje byla dotiskována. Dokonalá pomocnice pro každého, kdo chce svým blízkým připravit dokonalé první Vánoce a nebo zdokonalit všechny následující.
Nový komentář
Komentáře
musim rict, ze podobnych kucharek jsem dostala od moji mamy radu a pouzivam je jen vyjmecne, ne-li vubec. Zvykla jsem si pri vareni pouzivat internet a tak mam oblibene weby s recepty (nadoma.cz, vareni.cz apod.)
Darjam: Z té mám výtah receptů, Vzorové receptury jídel pro závodní stravování. Dokonalé!
Voda z uzeného masa je doslova fuj. Ty doby, kdy jsem mívala ráda uzenou polévku jsou už dávno pryč. A nejlepší kuchařka podle mne jsou "Receptury teplých pokrmů" ve které najdu snad všechno. Obrázky nepotřebuju.
*modra: Jo, tak nějak
A vůbec, nemám dceru ani matku, kniha není určena pro mě
Už zase ? To bylo asi před měsícem ne ?? Shodly jsme se že je dobrá ale drahá. Článek nám sem dejte až zlevní na polovinu. Děkujeme
Už zas?
Své dceři (15) jsem knihu koupila k Vánocům. K mému překvapení byla nadšená. Nicméně některé věci dělám jinak - např. nepoužívám vodu po uvaření uzeného jako vývar pro polévku. Je to vlastně koncentrát solí a dusičnanů, ve kterém bylo naloženo maso.