Jak překonat nástrahy složitějších jídel a dosáhnout dokonalosti? Ne každý má po ruce mámu, která ochotně vysvětlí finesy kuchařského umění a s láskou upozorní na nejčastější chyby. Díky téhle knížce můžete mít máminu radu vždy po ruce – a to přesně tak, jak to současná mladá žena potřebuje.
Nepřikazuje, nehemží se nejasnými pojmy, nezdráhá se přesně vysvětlovat, co se děje v hrnci, a ochotně upozorní na kritické okamžiky. Získáte tak rádce a kamarádku, která vás naučí o vaření přemýšlet, vezme vás za ruku a pomůže odhalit kuchyňská tajemství. A pokusí se zabránit zbytečným kulinářským katastrofám, díky ní uvaříte dokonalé jídlo hned napoprvé.
S touto knihou se naučíte úplně vše, co budete potřebovat – od špaget po svíčkovou. Najdete v ní recepty na klasická česká jídla i moderní světové recepty, recepty pro sváteční příležitosti, ale i vaření z toho, „co dům dal“.
Knížka kromě fotografií hotových jídel obsahuje i fotografie, které zachycují důležité okamžiky přípravy.
O autorce
Jana Zatloukalová (*1975), matka čtyř dětí, byla jednou z těch dívek, které toho doma, co se týče vaření, zrovna moc nepochytily. Když ji prázdné hrnce ve vlastní kuchyni přinutily se do vaření pustit, marně si nad hromadami zakoupených kuchařek lámala hlavu, co je to „dusit do měkka" nebo „středně vyhřátá trouba“. Nakonec se vaření stalo jejím koníčkem a za množstvím kuchařských experimentů se objevují úspěchy. Svou kuchařku napsala původně pro dcerku, která těžce onemocněla a musela ležet v nemocnici. Z knížky původně určené jen její dceři udělala kamarádku pro všechny dívky – dcery – které, stejně jako kdysi autorka, prošly kuchyní svých matek takřka nepoznamenány.
Přispívá do časopisů o vaření, provozuje kuchařský blog a sní o tom, že si jednou otevře bistro.
Obchodní informace
Formát 172 x 240, pevná vazba, 404 stran, 599 Kč
celobarevné, fotografie postupů přípravy a hotových jídel
ISBN 978-80-87049-18-1
Na knihu navazuje stejně úspěšná Vánoční kuchařka pro dceru. Vyšla v listopadu 2008 a již po třech týdnech prodeje byla dotiskována. Dokonalá pomocnice pro každého, kdo chce svým blízkým připravit dokonalé první Vánoce a nebo zdokonalit všechny následující.
Nový komentář
Komentáře
Moc hezká kuchařka
A ty,které haní kvůli ceně, tak na netu jsou ceny daleko nižší,než v knihkupectví,stačí si jen pohledat.
Např tady: http://www.eshop-rychle.cz/eshop-knihy/eshop/0/3/5/615-Kucharka-pro-dceru
+ jen 50 Kč poštovné
bookcase:Já jsem o trošku mladší než autorka a taky mám 4 děti.Asi taky udělám langoše není nad dělané doma
http://www.hruden.ic.cz/
Mně se dost líbily internetové stránky autorky, vždycky mne dokázala navnadit :-), no a ta kuchařka je taky šikovná...
bookcase: nejsem si úplně jistá, jestli jsou všechny děti biologicky její, navíc myslím, že jí umřela malá holčička, o tom na těch stránkách psala :-(
aja22: Tak ty si nepamatuji, Prior tenkrát teprve stavěli. My chodili na pirožky v ulici, kde je vinárna Na bráně.
Dcera si ji koupila, je z ní opravdu naděšená a vztah k vaření a jídlu samotném se změnil - k lepšímu, vřele doporučuji
No nevím, když mě to nebaví. To jsou pak všechny sebelépe napsané a fotkama vybavené kuchařky na dvě věci.
Vařím, jen když není zbytí, a ono většinou kus chleba najdu, takže nevařím.
Kassy: Já netvrdím, že jsou langoše kdovíjak zdravý. Ale jednou za čas dělám domácí a chutnají nám.
Meander: no dá, to jo...ale ta představa..taky bych neměnila
šikovná knížka ,ta se vždycky hodí
bookcase: Technicky se to stihnout dá
Ale neměnila bych s ní, ani kdyby mi k tomu přidávala barák a zlatou cihlu
Meander: já se spíš vyděsila toho, že má v tomhle věku už čtyři děti
jednou za čas mi langoš chutná...ale u stánku bych si ho nedala...dělám si domácí, potřu česnekem, pokapu kečupem a hodně strouhaného sýra
anebo je výborné podusit rajčata, papriky a nandat na ten kečup..a zasypat sýrem
Ťapina: Pizza se na rozdíl od langoše nesmaží, ale peče.
Taky mi langoše nikdy nechutnaly, připadalo mi, že to není nic jiného než tuk. Stejně tak třeba nikdy nepochopím, jak někdo může jíst škvarky a ještě k tomu chleba se sádlem (oblíbená to večeře mého otce). Z toho se mi obrací kufr, jen to vidím.
Ťapina: Ale není to smažený, vyjetým olejem nacuclý. A moje zákeřný střeva to, mrchy, poznají.
gerda: Jo, je to něco jiného o tu zeleninu
Sýr se přece na langoše dává taky
Na rozdíl od tatarky, například
gerda: Jo pizzu z pece, když jsou na ní artyčoky, sardelky a černý olivy, tu si ab und zu dám. Ale pak funím a vypiju hodně vína.
langoše už mají zenit za sebou, po revoluci byly stánky s langoši všude, ministr vnitra byl ostatně taky Langoš. Teď máme Langera. Není to nějaké znamení?!
Tehdy jsem nad tím tak neuvažovala, ale žádný jsem si nekoupila, smrdělo mi to už tehdy. Ovšem dnes, když vím, že je to kus těsta, hozený do tuku a navrchu ještě napatlaný tatarkou, by mi to připadalo jako harakiri. To pizza - to už je něco jiného, tam se dá navrch nandat všelijaká zelenina a sýr.
Vrabec to je ta Velká kuchařka? Taková tlustá kniha v bílých deskách? Jestli jo, tak tu mám a jsou tam pěkně rozepsaný postupy.