Recepty a fotografie posílejte do nedělní (19. 10. 2008) půlnoci na e-mail: jakub.koci@zena-in.cz. Podmínkou účasti v soutěži je zaslat dohromady recept i jednu fotografii. Recept bez fotografie nebo fotografie bez receptu nebudou do soutěže přijaty. V pondělí 20. 10. 2008 budou vaše recepty formou novinek v 10.30 hodin uveřejněny.
Výhru, stylovou keramickou mističku Knorr, HERA Kuchařku, dietní čaj Wellness, balíček 30 ks žvýkačkových dražé Mentos a kávové bonbony Alpenliebe získá soutěžící, pod jehož receptem (novinkou) bude v pondělí 20. 10. 2008 v 16.00 hodin nejvíce diskusních příspěvků.
Přejeme dobrou chuť a hodně štěstí při soutěžení!
Nový komentář
Komentáře
příště
to nestiham

tak nic, už to nestihnu, snad příště
už je po soutěži..
Škoda, že jsem tuto rubriku nenavštívila dříve, určitě bych se zúčastnila - ráda vařím.
tu soutěž jsem už nestihla, tak někdy příště
mno jako jídlo chudých mám ráda: těstoviny (nakrátko nasekané špagety) a brambory a s klobáskou, ta se opeče, třeba i s nakrájenými brambory a smíchá s těmi špagetami nakrátko, to je celý
OlgaMarie: to je v pořádku, máš zas trošku jiný postup než já
. Já miluju totiž těstoviny zapečené a křupavé, proto to ještě dál peču. Klidně mi ale stačí zapékat špagety s kečupem a s osmaženou cibulkou, to taky můžu. Jenže to pak jím sama, ještě tak někdy děti si dají, ale manžel potřebuje pořádný kus masa, jak sám říká.
Juana: Omlovám se, já si nevšimla, žes to sem dala. Je to bezva, když se sedí v kuchyni, kecá se a čeká...Blbé je, že pes u trouby slintá a může to být o úraz.
Pečené zelí je tzv. jídlo chudých. Tence pokrouháte hlávkové zelí a jen mírně vytřete plech nejlépe sádlem a dáte pect. Musíte hlídat a já to dřevěnou míchačkou občas promíchám. Zelí je samá voda, tak to chce oko a cvik. Uvaříte těstoviny. Mně se líbí mašličky. Jak máte plech plný zlatých proužků, shrnete do mísy s těstovinami. Já to dávám do hlubokých talířů a mastím opečenými kostiřkami špeku. A mám plnou pusu slin...
evelyn: Jarulda by nebyl?
Meander: to vypadá i zní opravdu velmi chutně
Meander: Delvity taky želím, tam jsem chodívala pro věci, co jinde neměli. Ale koriandr mívají čerstvý v Makru.
Juana: díky
Meander: koriandr..vypěstovat?
Moje nejmilovanější jídlo je tohle http://apetitonline.cz/recept/728/kvetakove_kari_s_vejci.html
Jenom kdyby se dal někde koupit koriandr. Mívali ho mražený v Delvitě. Kde je tomu konec...
evelyn: a procpak sem nedas Jaruldu?
Pavla_b: Dělám ještě jednodušší verzi, opravdu na to stačí jen zelí, těstoviny, olej a sůl, je možná i trocha pepře. Zelí nakrájím na nudličky, dám do pekáče, pokapu olejem a dám péct do trouby, až to zelí zezlátne a je křupavé. Pak to smíchám s uvařenými těstovinami, případně dosolím, opepřím a dám zas zapékat, až jsou křupavé i ty těstoviny na povrchu a ze stran - mám ráda opečené nudle. Akorát manžel by to nepozřel, když v tom není maso, tak si to občas dělám jen pro sebe, dítka to v téhle podobě taky nemusí.
gerda: hmm. to zní dobře
ale já mám ráda když je to kyselý zelí a ještě víc, když se zachová kyselá chuť zelí třeba tohle:
http://www.nadoma.cz/recepty/50650-kure-pecene-s-kysanym-zelim/
gerda: díky, určitě zkusím