kruti.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 1 kg krůtích stehen
  • 500 g mrkve
  • 300 g petržele
  • 3 velké cibule
  • sůl, pepř a kmín
  • oblíbená směs koření na drůbeží maso
  • kousek másla
  • na posypání: zelená petržel nebo koriandr

Postup

Kořenovou zeleninu očistěte, odkrojte konce a nakrájejte na kolečka. Nasypejte do pekáče. Oloupanou cibuli nakrájejte na čtvrtiny. Přidejte do pekáče k zelenině. Krůtí stehna okořeňte podle své chuti a položte na zeleninu.
Na maso naskládejte kousky másla. Můžete pokapat i olivovým olejem. Do pekáče nalijte přibližně 2 1 dcl vody.
Pečte nepřikryté, v troubě vyhřáté na 150 °C, hodinu a půl. Pokud máte troubu s parním programem, zvolte program horkovzduch s párou. Průběžně maso polévejte vypečenou šťávou a jednou během pečení stehna otočte.
Po upečené hustě posypejte zelenými bylinkami. Kdo má rád koriandr, tak ten s tímto jídlem skvěle ladí. Můžete ho nahradit zelenou petrželkou.
Podávejte s oblíbenou přílohou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Krůtí maso na paprice a smetaně

8.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Krůtí stehna pečená na pivu

9.jpg

Foto: Alena Kolaříková