Suroviny:

  • 500 g krůtího masa
  • 5 plátků mortadelly
  • 80 g sýru scamorza z La Formaggeria Gran Moravia
  • 150 g uvařeného špenátu
  • půl skleničky bílého vína
  • zeleninový vývar
  • 30 g másla z La Formaggeria Gran Moravia
  • extra panenský olivový olej
  • muškátový oříšek
  • sůl a pepř

Příprava:

Maso očistěte, v případě potřeby nakrojte a rozklepejte na tenčí plát. Osolte a opepřete. Na plát masa rozložte plátky mortadelly, na ně pak sýr scamorza nakrájený na tenká kolečka. Na scamorzu naneste uvařený a vychladlý špenát a zlehka ochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem. Vše srolujte do rolády a upevněte pomocí kuchyňské nitě. V dostatečně velkém hrnci vhodném do trouby rozpusťte máslo, přidejte 2 lžíce oleje a orestujte na něm na silném plameni roládu ze všech stran. Přelijte bílým vínem, nechte částečně odpařit a vložte do trouby rozpálené na cca 160 stupňů. Pečte zhruba hodinu, dle potřeby podlévejte zeleninovým vývarem. Po upečení roládu nakrájejte na silnější kolečka a podávejte přelité šťávou z pečení.

V tomto receptu můžete použít i jiný vhodný druh sýra, široký sortiment mají například prodejny La Formaggeria Gran Moravia, kde vám vždy dobře poradí s výběrem.
 

Reklama