Rodina po vás chce řízky, ale vy byste jim rádi dali ochutnat něco nového? Máme pro vás kompromis.
d
NA 4 PORCE
Příprava: 20 minut
- 4 plátky z krůtích prsou
- šťáva z 1 citronu
- 4 plátky anglické slaniny
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 vrchovatá lžíce strouhaného parmazánu
- sůl a pepř na dochucení
1. Naklepejte maso
Plátky přetáhněte fólií a válečkem naklepejte tak, aby byly přibližně stejně dlouhé jako plátky slaniny. Stáhněte fólii, maso dochuťte a zakápněte trochou citronové šťávy. Pokryjte plátkem slaniny a pevně ho přitiskněte.
2. Opečte ho
Rozehřejte olej na vyšší teplotu, vložte plátky masa slaninou dolů a smažte, až se slanina vypeče dozlatova. Otočte a smažte ještě tři minuty, aby bylo maso na dotek pevné. Rozpalte gril nebo troubu na nejvyšší teplotu.
3. A zapečte
Maso zalijte zbylou citronovou šťávou a posypte parmazánem. Vložte pod gril a zapečte, ať se sýr roztaví.
Podávejte s těstovinami nebo bramborami, přelité šťávou z pánve a se salátem.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
Nový komentář
Komentáře
vypada bajecne, asi uz mam vymysleny sobotni obed
TAK TO MUSÍM UDĚLAT