Perfektní oběd, který výborně chutná, skvěle vypadá a hotový ho máte za chvíli? To je silný plátek z krůtích prsou se šalvějí. Zvolili jsme velice chutnou přílohu, tarhoňu, kterou si hned prvním vyzkoušení oblíbíte. Její příprava je nenáročná.
Suroviny
- 4 silné plátky krůtích prsou
- sůl
- pepř
- 2 stonky čerstvé šalvěje
- máslo
- olej
- tarhoňa
Postup
Ve velkém hrnci si rozehřejte olej, na kterém osmahněte suchou tarhoňu. Opékejte asi pět minut. Kuličky tarhoně musí lehce zezlátnout. Ochuťte solí a pepřem. Zalijte vodou. Vody by mělo být zhruba jeden a půlkrát tolik, kolik tarhoně.
Vařte, míchejte, ochutnávejte. Pokud se voda vyvařila a tarhoňa je stále tvrdá, tak můžete ještě přidat trochu vody.
Krůtí plátky ochuťte solí a pepřem. Ze šalvějových stonků oberte lístky. Ve velké pánvi si rozehřejte olej a dejte na něj opékat krůtí maso. Opékejte z obou stran a po chvilce opékání přidejte na plátky masa také lístky šalvěje. Kus stonku šalvěje můžete přidat i do pánvičky.
Hotové krůtí plátky vyndejte z pánvičky a na výpeku ještě osmahněte pár lístků šalvěje navíc. Nakonec do výpeku s křupavou šalvějí vsypejte hotovou tarhoňu a promíchejte. Chvíli společně prohřívejte a míchejte.
Ihned podávejte.
Dobrou chuť přeje Elly.
Tarhoňa třikrát jinak
Pečené kuře s houbovou tarhoňou
Tarhoňa se sušenými rajčaty a rybou
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář