DSC_0001.jpg (112 KB)

Perfektní oběd, který výborně chutná, skvěle vypadá a hotový ho máte za chvíli? To je silný plátek z krůtích prsou se šalvějí. Zvolili jsme velice chutnou přílohu, tarhoňu, kterou si hned prvním vyzkoušení oblíbíte. Její příprava je nenáročná.

Suroviny

  • 4 silné plátky krůtích prsou
  • sůl
  • pepř
  • 2 stonky čerstvé šalvěje
  • máslo
  • olej
  • tarhoňa

Postup

Ve velkém hrnci si rozehřejte olej, na kterém osmahněte suchou tarhoňu. Opékejte asi pět minut. Kuličky tarhoně musí lehce zezlátnout. Ochuťte solí a pepřem. Zalijte vodou. Vody by mělo být zhruba jeden a půlkrát tolik, kolik tarhoně. 

Vařte, míchejte, ochutnávejte. Pokud se voda vyvařila a tarhoňa je stále tvrdá, tak můžete ještě přidat trochu vody.

IMG_20180919_123424.jpg (310 KB)

Krůtí plátky ochuťte solí a pepřem. Ze šalvějových stonků oberte lístky. Ve velké pánvi si rozehřejte olej a dejte na něj opékat krůtí maso. Opékejte z obou stran a po chvilce opékání přidejte na plátky masa také lístky šalvěje. Kus stonku šalvěje můžete přidat i do pánvičky.

IMG_20180919_122802.jpg (250 KB)

Hotové krůtí plátky vyndejte z pánvičky a na výpeku ještě osmahněte pár lístků šalvěje navíc. Nakonec do výpeku s křupavou šalvějí vsypejte hotovou tarhoňu a promíchejte. Chvíli společně prohřívejte a míchejte.

Ihned podávejte. 

DSC_0004.jpg (90 KB)

Dobrou chuť přeje Elly.

Tarhoňa třikrát jinak

Pečené kuře s houbovou tarhoňou

kure1.jpg (89 KB)

Tarhoňa se sušenými rajčaty a rybou

tarhonamala.jpg (78 KB)

Pečený králík s houbami

kralik.jpg (307 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková