pikantní krůtí maso s pomeranči

Pikantní jídla patří mezi má oblíbená. Když se v nich objeví lehký nasládlý nádech. Pro ten používám ráda pomeranč, ananas nebo jablka. Dnešní maso jsem doplnila pomerančem a pikantním thajským kořením.

Suroviny

600 g krůtích prsou nebo ořezu
2 pomeranče
4 cibule
2 stroužky česneku
sůl a čerstvě mletý pepř
pikantní koření - já jsem použila thajské karí
olej

Postup

Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme do sklovata, na rozpáleném oleji. Přidáme krůtí maso nakrájené na kousky a opět osmahneme, dozlatova. Nezapomeneme ochutit solí, pepřem a pikantním kořením. Výborná je originál thajská curry pasta, kterou jsem dostala od kamarádky, která byla na dovolené v Thajsku. Postačí ale i kari koření nebo pálivá paprika.

Přidáme česnek a pomeranče, nakrájené na kousky.

Podusíme doměkka.

Podáváme s čínskými nudlemi, nejlépe orestovanými. Výbornou přílohou bude ale také rýže.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama