Slepice na paprice patří mezi oblíbená jídla mnoha lidí už od dětství. Jemná omáčka s chutí papriky a měkké maso, často s domácím knedlíkem. Zkuste naši zjednodušenou verzi s krůtím masem.
Suroviny
- 600 g krůtích prsou
- 1 cibule
- 50 g másla
- 300 ml smetany ke šlehání
- 4 lžíce hladké mouky
- voda podle potřeby
- mletá sladká paprika (můžete přidat i špetičku pálivé)
- sůl
Postup
Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
Na másle osmahneme velice najemno nakrájenou cibulku, pěkně dorůžova. Přidáme kousky krůtího maso. Osolíme, lehce opepříme a opékáme asi čtyři minuty. Zasypeme paprikou (asi tak 1 a 1/2 lžíce) a moukou. Promícháme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené. Pořádně promíchejte a nechejte vařit dvacet minut.
Hlídejte, aby se omáčka nepřipalovala. V polovině vaření přidejte smetanu. Promíchejte a opět zbylých deset minut míchejte, hlídejte.
Podávejte s bramborovými noky, knedlíkem nebo těstovinami.
Dobrou chuť přeje Elly.
Oblíbené a chutné krůtí maso na našem magazínu
Krůtí prsa s medem a sezamovým semínkem
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
To je jak kuře na paprice a tomu moc moc nelahodím
Krůtí maso máme rádi...na paprice jsem ale doposud vařila jen vepřové nebo kuřecí...
A kdy se tam dá ta mouka?
Na paprice vařim často. Kuřecí a vepřový. Máme rádi.
Dobroty.
U nás "vede" kuřecí, ale krůtí maso také někdy vyzkouším.