DSC_0717.jpg (78 KB)

Slepice na paprice patří mezi oblíbená jídla mnoha lidí už od dětství. Jemná omáčka s chutí papriky a měkké maso, často s domácím knedlíkem. Zkuste naši zjednodušenou verzi s krůtím masem.

Suroviny

  • 600 g krůtích prsou
  • 1 cibule
  • 50 g másla
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 4 lžíce hladké mouky
  • voda podle potřeby
  • mletá sladká paprika (můžete přidat i špetičku pálivé)
  • sůl

Postup

Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.

Na másle osmahneme velice najemno nakrájenou cibulku, pěkně dorůžova. Přidáme kousky krůtího maso. Osolíme, lehce opepříme a opékáme asi čtyři minuty. Zasypeme paprikou (asi tak 1 a 1/2 lžíce) a moukou. Promícháme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené. Pořádně promíchejte a nechejte vařit dvacet minut. 

Hlídejte, aby se omáčka nepřipalovala. V polovině vaření přidejte smetanu. Promíchejte a opět zbylých deset minut míchejte, hlídejte.

Podávejte s bramborovými noky, knedlíkem nebo těstovinami.

Dobrou chuť přeje Elly.

Oblíbené a chutné krůtí maso na našem magazínu

Trhané krůtí maso se salátem

trhane.jpg (299 KB)

Krůtí prsa s medem a sezamovým semínkem

kruti1.jpg (185 KB)

Krůtí stehna pečená na pivu

krutistehna.jpg (228 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Uložit

Uložit